apr 30

Gesubsidieerde opleidingsplaats voor uw medewerker

Heeft u junior engineers in dienst die toe zijn aan een volgende stap in hun carrière?

TU Eindhoven zoekt MKB-partners voor talentontwikkeling: uw medewerker op een gesubsidieerde opleidingsplaats! Heeft u junior engineers in dienst met een Master of Ingenieursdiploma die toe zijn aan een volgende stap in hun carrière? Wilt u hen handvatten geven die stap te maken? Dan bieden de Professional Doctorate in Engineering programma’s (PDEng) van de Technische Universiteit Eindhoven een uitkomst. Door als MKB-bedrijf een opleidingsplaats te bieden, kunt u nu als partner subsidie aanvragen voor 50% van de twee jaar salaris- en opleidingskosten.

Met een PDEng heeft uw medewerker in twee jaar trainingen gehad die je normaal gesproken kunt verwachten na vijf jaar in een groot bedrijf. Na afronding van een PDEng is uw werknemer in staat om zelfstandig innovatieve nieuwe producten of processen te ontwerpen. Dat biedt volop mogelijkheden voor zowel uw organisatie als uw medewerker.

MKB-partners gezocht
De TU/e zoekt MKB-partners in Zuid-Nederland voor medewerkers die een 2-jarige post-master PDEng opleiding willen volgen. Uw bedrijf neemt deel aan de subsidieaanvraag via subsidieproject ‘PDEng voor MKB’ in het Systeemversterking Human Capital programma van OPZuid. De subsidieaanvraag voor dit project verloopt via de TU/e.
Als deelnemend bedrijf ontvangt u 50% subsidie op:

  • de uren die de begeleider in uw bedrijf schrijft op begeleiding van de PDEng in het project
  • de opleidingskosten van € 30.000, waarmee de netto kosten € 15.000 worden
  • het salaris van de medewerker die een PDEng opleiding volgt, voor de volle 2 jaar
  • verbruiksmaterialen voor het project van de PDEng cursist

Verder is het mogelijk om samen met de PDEng opleiding medewerkers te werven.

Hebt u interesse in deelname?
Geef dan uiterlijk 4 mei via bijgaand Interesseformulier PDEng voor MKB  aan met hoeveel mensen en in welk jaar (2019 of 2020) u wilt starten. De definitieve indiening door de TU/e gebeurt op 22 mei.
Voor meer informatie over het programma en de mogelijkheden kunt u contact opnemen met projectmanager dr.ir. Jan-Jaap Koning MBI: j.j.koning@tue.nl.
Ook niet MKB-bedrijven zijn van harte welkom te informeren naar de mogelijkheden.

Informatiebijeenkomsten
Op 7 en 14 mei vinden van 16-17.30 uur informatiebijeenkomsten plaats op de TU/e. Wilt u daarbij aanwezig zijn? Stuur dan een e-mail naar dr.ir. Jan-Jaap Koning MBI: j.j.koning@tue.nl.

Info over de PDEng programma’s
De PDEng programma’s van de TU/e [pdf] bestaan al ruim 30 jaar. De tweejarige programma’s leiden allen op tot technologisch ontwerper. Tijdens een PDEng programma volgt uw werknemer trainingen en workshops aan de universiteit. Naast technisch inhoudelijke onderwerpen wordt er aandacht besteed aan de ontwikkeling van professionele vaardigheden zoals projectmanagement, presentatievaardigheden en communicatie, en industrie gerichte engineering skills zoals design, systems engineering en statistiek.

Uw medewerker besteedt een deel van de tijd aan deze trainingen en werkt daarnaast aan eigen designproject(en) binnen uw organisatie. Hierbij ontvangt de trainee coaching van universitair docenten via project reviews. Na afronding van een PDEng is uw werknemer in staat om zelfstandig innovatieve nieuwe producten of processen te ontwerpen.

PDEng disciplines

Op de website van de TU/e vindt u een totaaloverzicht van alle PDEng programma’s.

Wilt u een PDEng trainee inzetten op een van uw vacatures?
Ook dat behoort tot de mogelijkheden. De TU/e ontvangt duizenden Cv’s per jaar voor de PDEng opleidingen en zij ondersteunt u graag bij de werving van een geschikte kandidaat.

Meer info?
Neem contact op met projectmanager dr.ir. Jan-Jaap Koning MBI:
 j.j.koning@tue.nl.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.