Toe aan een nieuw ERP-pakket? Een goede voorbereiding loont.
mei 28

Toe aan een nieuw ERP-pakket? Een goede voorbereiding loont.

Een nieuw ERP-pakket selecteren? Een degelijke voorbereiding zorgt voor de juiste keuze. Lees hier hoe Trappenfabriek Vermeulen met hulp van SpartnerS de selectie en implementatie van het ERP-pakket realiseerde.

Standaard of maatwerk

Eind 2015 zocht Harry Sep, directeur van Trappenfabriek Vermeulen, naar advies bij de aanschaf een nieuw ERP-pakket. “We wilden onze werkprocessen aanpassen. En we wilden de juiste keuze maken voor de nieuwe ERP-omgeving. Op dat moment waren we er niet uit of we wilden kiezen voor een standaardpakket of maatwerk. Daar hadden we advies bij nodig. De no-nonsens aanpak van SpartnerS en haar kennis over en ervaring in de maakindustrie bepaalden onze keuze.” De grootste uitdaging voor Sep was hoe hij in het bedrijf draagvlak kon creëren. “Voor de overschakeling naar de nieuwe ERP-omgeving, en de daaraan gekoppelde aangepaste werkprocessen, moeten alle neuzen dezelfde kant op staan.” Vooral bij de ‘oudere’ garde bestond angst voor veranderingen. Daarom was het bij de implementatie van het ERP-pakket belangrijk om de belasting zo laag mogelijk te houden.

Trainingen

Tijdens zijn kennismaking met SpartnerS was het eerste dat Sep hoorde: “Eerst organiseren, dan automatiseren!” Met die gedachte stelde Sep een kernteam samen. Dit team werd verantwoordelijk voor de uitvoering van een anderhalf jaar durend trainingsprogramma en de implementatie van de waardestroomanalyse (VSM). Sep: “Alle medewerkers van Vermeulen volgden een introductietraining Lean Manufacturing. Vervolgens organiseerden we voor diverse groepen medewerkers specifieke trainingen, zoals de training VSM IST en SOLL of de VSM-implementatietraining. Onze planners volgden de training Klant Ordergestuurd Plannen (KOP).”

In het najaar van 2017 vonden de laatste trainingen plaats. En ging het LEAN-project naar een volgende fase. Sep: “Met het kernteam zijn we intussen begonnen met de selectieprocedure voor het ERP-pakket. SpartnerS begeleidt ons daarbij. De bedoeling is dat we dit najaar nog starten met de implementatie. Zodat we in 2019 over kunnen naar de nieuwe ERP-omgeving.”  

Minder verspilling

Ook al loopt het ERP-traject nog, Sep signaleert nu al een aantal belangrijke verbeteringen. “Vermeulen heeft beduidend minder verspilling in haar productieproces. En door een verbeterde lay-out is de routing in de werkplaats staal enorm verbeterd. Met het oog op de nieuwe aanbouw op de bestaande hal komt dat goed van pas. Verder weten we veel beter waar we met de werkprocessen van de organisatie heen willen. Met de begeleiding van SpartnerS hebben we ons gedegen voorbereid op de aanschaf van ons nieuwe ERP-pakket. De daadkrachtige no-nonsense aanpak van SpartnerS heeft ons hierbij geholpen.”

Print Friendly, PDF & Email

Wilt u de juiste keuze maken voor een ERP-pakket?

Start met organiseren, ga daarna automatiseren.

SpartnerS is ervaren in de maakindustrie.

Bel ons op 040-3034400. We komen graag met u sparren.

“Dankzij de begeleiding van SpartnerS hebben we ons gedegen voorbereid op de aanschaf van ons nieuwe ERP-pakket.”
Harry Sepdirecteur Vermeulen Trappenfabriek
De uitdaging van Vermeulen

  • De juiste keuze maken voor ERP-omgeving
  • Draagvlak creëren in de organisatie
  • Beperkte belasting tijdens implementatie
Resultaten voor Vermeulen

  • Minder verspilling
  • Duidelijke werkprocessen
  • Verbeterde lay-out en routing werkplaats
  • Degelijke voorbereiding bij aanschaf ERP-pakket

Trappenfabriek Vermeulen ontwerpt, produceert en plaatst houten en stalen trappen en hekwerken voor woning- en utiliteitsbouw. Het aanbod varieert van enkelstuks tot seriematig en projectmatig. Door een effectief en flexibel productieproces in de eigen werkplaatsen en plaatsing door eigen montageploegen kan Vermeulen de levertijden kort houden en kwaliteit garanderen. Met een team van circa 130 vakmensen werkt zij vanuit de productielocatie in Etten-Leur.

Website Vermeulen

Print Friendly, PDF & Email

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *