Geloof in eigen kunnen

Uit ons onderzoek naar de invloed van leidinggevenden op het aanpassingsvermogen van medewerkers bleek dat de belangrijkste factor ‘geloof in eigen kunnen’ van de medewerkers is. Dat lijkt op ‘zelfvertrouwen’ maar is toch net anders: zelfvertrouwen is een algemene term, terwijl geloof in eigen kunnen specifiek gaat over de rol of taak die je in een bedrijf hebt.

Als leidinggevende heb je beperkt invloed op het geloof in eigen kunnen van mensen, maar je kunt dit gevoel wel vergroten of juist verkleinen. Lees er meer over in de onderstaande artikelen.

“Bij ons zijn er veel vak geschoolde mensen, dus het geloof in eigen kunnen is er wel denk ik. Het geloof dat wat ze moeten doen, dat ze dat wel kunnen. En dat wat er op hun afkomt, dat ze dat ook gaat lukken. Ik geloof dat dat wel goed zit. Maar je hebt altijd wel mensen die zich zorgen maken ten tijde van veranderingen. Die hoor je iets zeggen in de trant van ‘joh, zou ik straks wel dat werk kunnen doen in die nieuwe omgeving of op die nieuwe machine’.”

Harry SepDirecteur Trappenfabriek Vermeulen
Print Friendly, PDF & Email