Nieuw leiderschap

Organisaties hebben tegenwoordig continu met veranderingen te maken. Die veranderingen gaan snel en vinden hun oorzaak in innovatie, technologie, economie en maatschappij. Dit vergt niet alleen veel van organisaties, maar ook van medewerkers. De klassieke manier van leidinggeven, waarbij oplossingen en beslissingen alleen maar komen van degene die de leiding heeft, volstaat niet meer. Goed in kunnen spelen op veranderingen vergt onder andere dat medewerkers zich ontwikkelen, dat ze beslissingen durven nemen en dat ze betrokken zijn bij de organisatie. Om dat mogelijk te maken is nieuw leiderschap nodig.

Onder de tegels vind je informatie ter inspiratie specifiek voor mensen in de maakindustrie die zich willen verdiepen in dit nieuwe leiderschap.

Om ook alle overige informatie over leidinggeven en de wendbare organisatie te vinden kun je naar de hoofdpagina over dit onderwerp gaan: hoofpagina leidinggeven en de wendbare organisatie.

“Ik geloof heel erg dat de leidinggevende een soort katalysator is voor het gedrag dat ontstaat. Ik geloof niet in het traditionele beeld van een leidinggevende, iemand die alleen maar instructies geeft over hoe je dingen moet doen. Ik geloof dat een leidinggevende moet zorgen dat die ideeën bij iedereen gaan ontstaan. Je hebt een meer faciliterende rol waarbij je een duidelijke visie hebt waar je naartoe wilt werken. En als het goed is wordt deze ook gevormd door het gene wat er om je heen gebeurt.”

Perry VerberneManaging Director Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek
Print Friendly, PDF & Email