mrt 19

Dagboek van een ondernemer – deel 1

Ik geloof in de kracht van jezelf kwetsbaar opstellen. Gisterenavond en vandaag liep ik rond met het idee van “Dagboek van een ondernemer”, ik twijfelde, maar compagnon Willian trok mij over de streep. Dat is wel vaker onze rolverdeling. Ik zie de beren op de weg en hij schiet ze af 😊.

Corona

Aanleiding om deze stap te zetten is de situatie waarin we met zijn allen terecht zijn gekomen door de gevolgen van het Corona virus. Ik geef je met dit dagboek een kijkje in mijn keuken en mijzelf. Het is vooral geen compleet verhaal, maar gewoon dingen waarvan ik vermoed dat die voor anderen de moeite waard kunnen zijn.

Goeroes

Even terugblikken op vorige week. Signalen dat het pittig zou worden voor ondernemend Nederland waren al hartstikke helder. Bijzonder dat “goeroe-economen” nog spraken wat minder economische groei. Tja, dan sta je wel heel ver buiten de praktijk en realiteit. Niet dat ik slechte tijden wil prediken, in tegendeel, mijn motto is: economie = psychologie. Dus laten we afspreken dat we na Corona gewoon weer de draad oppakken en tussentijds met de kin omhoog doorpakken!

Teams

Nog even terug naar vorige week. Ook bij SpartnerS heeft het best wat discussie opgeleverd hoe om te gaan met de gevolgen van Corona. Die discussie lijkt al weken geleden, wat gaat het nu snel. Vrijdag hadden we nog ons maandelijks adviseursoverleg, waarbij het merendeel van onze collega’s online meededen. De hulpmiddelen daarvoor hebben we al lange tijd, maar werden nauwelijks gebruikt. Geen behoefte .. hoe razendsnel kan dat veranderen! Ook bij mezelf. Gisteren een conference call met een prospect en dat ging verrassend goed. Ikzelf was overtuigd dat je voor goede gesprekken al je zintuigen nodig hebt, vind ik nog, maar mijn ogen werden opnieuw geopend. Enkele jaren geleden kozen wij voor het werken in de cloud met Microsoft Teams, dit blijkt achteraf een nog beter besluit.

EHBO

In dit soort tijden zie je ook het natuurlijke karakter van mensen boven drijven. Wat “heb” ik toch een prachtig team (geen geslijm, is echt zo). Vrijdag op het adviseursoverleg afspraken gemaakt over het “afstoffen en updaten” van een bestaand product, waarmee we onze klanten direct kunnen helpen. In het weekend was Alex al aan de slag. Dat is zijn kracht, doorpakken. Maandagochtend springt ook Peter bij en ook Gerard leverde onder tijdsdruk zijn bijdrage. Resultaat eind van de dag mocht er wezen, product vrijwel panklaar (EHBO – Eerste Hulp Bij Orderuitval) en nieuwsbericht op LinkedIn …

Nu leg ik mijn “pen” even neer, terug naar mijn gezin. Wordt vervolgd.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *