jan 20

Whitepaper: “Bedrijfsopvolging in het familiebedrijf”

Het familiebedrijf is de meest voorkomende bedrijfsvorm in Nederland van bedrijven met 100 of minder werknemers. Het kenmerk van familiebedrijven is de aanwezigheid van het familiesysteem. Dit is aanvullend op de bij alle bedrijven bestaande systemen; het bedrijfssysteem en het eigendomssysteem.

Het familiebedrijf is een krachtige succesvolle ondernemingsvorm waarbij de aanwezigheid van het familiesysteem bedrijfsopvolging extra ingewikkeld maakt. Hierdoor is er juist binnen familiebedrijven (te) weinig aandacht voor bedrijfsopvolging.

Er zijn verschillende “crises” (aanleidingen) die bedrijfsopvolging triggeren.

Volgens SpartnerS kunnen familiebedrijven niet vroeg genoeg beginnen met aandacht geven aan het onderwerp “bedrijfsopvolging”. Maak tijdig een opvolgingsplan!

In deze Whitepaper gaan wij in op bedrijfsopvolging binnen familiebedrijven. Het onderscheidende van een familiebedrijf wordt toegelicht, de redenen die ervoor zorgen dat er weinig aandacht is voor bedrijfsopvolging, de crises die bedrijfsopvolging triggeren en hoe een bedrijfsopvolgingsplan er uit ziet en kan worden opgesteld.

Download de gratis Whitepaper:

  • Ik ga akkoord met het verwerken van mijn hierboven ingegeven persoonsgegevens of privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *