dec 21

Workshop: Wat kan 3D-printen betekenen voor mijn bedrijf?

WORKSHOP
Thema: Wat kan 3D-printen betekenen voor mijn bedrijf?
Wat: Interactieve ‘ronde-tafel’ workshop
Doelgroep: Directieleden en managers van machinefabrieken, toeleveranciers of engineeringbureaus
Sector: Metaal, Kunststof, Keramiek
Datum: 10 mei, 8 juni of 5 juli 2017 – 1215-1800h
Locatie: Xilloc Industrial Additive Manufacturing, Brightland Campus, Geleen

3D-printen is een technologie, geen eindproduct. Het is daarom cruciaal dat heel vroeg, in de conceptfase, de mogelijkheden van 3D-printen meegenomen worden in de ontwikkeling van het ontwerp.

Er komt snel meer duidelijkheid in de toepassingsgebieden van 3D-printen voor de maakindustrie in Nederland. Klanten vragen innovatieve oplossingen. Grote, industriële, printers vergen een dusdanig grote kapitaalinvestering dat dit voor veel (MKB) bedrijven een brug te ver is. 3D-printkennis opbouwen is echter alleen mogelijk als een ondernemer en zijn medewerkers hier op een praktische wijze echt mee aan de slag gaan.

Naast de toegang tot een professionele 3D-printer en randapparatuur is het omdenken van de engineer/ontwerper bij de integratie 3D-printing in het ontwerpproces een cruciale stap. Dit vergt een tijdsinvestering en deze vaardigheden kunnen niet met spoed bijgebracht worden. Het integreren van de 3D-print technieken in de juiste oplossingen voor uw klanten vereist focus en duidelijkheid in de positionering van uw bedrijf. Hoe eerder u hierin de juiste afwegingen maakt, hoe beter uw organisatie op de toekomstige klantvraag kan inspelen.

Xilloc Industrial
Xilloc Industrial heeft sinds 2016 de grootste 3D-printing faciliteit van Nederland op de Brightlands campus in Geleen en richt zich als 3D-producent (metaal, kunststof en keramiek) en kennisleverancier op de maakindustrie.

Xilloc organiseert in samenwerking met SpartnerS een interactieve workshop om samen te ontdekken wat 3D-printing kan betekenen voor uw organisatie. Ook wordt met u kennis gedeeld over de meest recente ontwikkelingen over 3D-printing (metaal, kunststof en keramiek).

Aanpak
De workshop vindt plaats op bij Xilloc Industrial in Geleen. We werken in groepen van circa 10 personen.

Een rondleiding van de 3D-printing faciliteit maakt onderdeel uit van de middag.
Deelname is kosteloos maar niet vrijblijvend.

Meld u snel aan
Stuur een email naar asten@spartners.nl. Vermeld daarop duidelijk: naam en functie van uzelf en uw collega, de bedrijfsnaam, het aantal medewerkers in uw bedrijf en uw directe telefoonnummer.

Toelatingscriteria:
– Machinefabriek (minimaal 15 medewerkers)
– Toeleverancier (minimaal 20 medewerkers)
– Engineeringbureau (minimaal 10 medewerkers)

Print Friendly, PDF & Email

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *