Hogere productie met LEAN-principes
dec 03

Hogere productie met LEAN-principes

Uitdaging

Frank Tilburgs, directeur-eigenaar van Tilbox, wilde de productie opschroeven. “Op de oude vertrouwde werkwijze kregen we echter niet méér producten uit onze fabriek. In de afgelopen drie jaar hebben wij onze productie verdrievoudigd. Mooi zou je zeggen, wat natuurlijk ook zo is. Maar onder aan de streep kwam er uiteindelijk niet veel meer uit, ondanks de enorme inspanningen die onze medewerkers hebben geleverd.” Wat dan? Tilburgs zag nog heel veel marktpotentieel, vooral in het buitenland. “Als je al moeite hebt om je bestaande klanten op de door hun gewenste manier te bedienen, dan moet je eerlijk naar jezelf zijn en jezelf afvragen wat je anders moet doen in de toekomst.”

Oplossing

Tilburgs zag veel kansen voor zijn bedrijf. Maar dan moest het wel anders georganiseerd zijn. “Via een tevreden klant van SpartnerS die tevens leverancier van ons was, hoorde ik een positief verhaal over de werkwijze van SpartnerS. Na enkele gesprekken besloten wij een bedrijfsbreed verbeterproces in gang te zetten, met LEAN-principes als uitgangspunt.”
De werkwijze van Tilbox werd volledig onder de loep genomen. Er kwam een nieuwe lay-out op de werkvloer. Ook werd de kwaliteit van de producten naar een hoger niveau getild.

Resultaat

Na de implementatie van de nieuwe werkwijze en lay-out, zag Tilbox de resultaten omhoogschieten. Door een hogere kwaliteit halveerde het aantal klachten. Datzelfde gold ook voor de doorlooptijd. Tilburgs: “Ik ben ervan overtuigd dat wij in deze nieuwe setting de productie aanzienlijk verder kunnen laten stijgen. We kunnen dit doen met bestaande middelen en met hetzelfde aantal vakmensen. Doordat we efficiënter produceren, kunnen we de gewenste resultaten wél behalen. Terugkijkend is het project intensief en zwaar geweest, maar dankzij de begeleiding door de SpartnerS adviseur is iedereen erin blijven geloven en hebben we de gewenste verandering gerealiseerd. Concluderend kan ik zeggen dat ik zeer tevreden ben over het behaalde resultaat.”

Wilt u efficiënter produceren?

Onze adviseurs beschikken over het juiste gereedschap.

Bel ons op 040-3034400, we komen graag met u sparren.

“Ik ben ervan overtuigd dat wij in deze nieuwe setting de productie aanzienlijk verder kunnen laten stijgen.”
Frank Tilburgsdirecteur-eigenaar Tilbox
De uitdaging van Tilbox

Hogere productiviteit met zelfde mensen en middelen.

Resultaten voor Tilbox

  • Stijging productie
  • Kortere doorlooptijden
  • Halvering aantal klachten door hogere productkwaliteit
  • Gewenste resultaten door efficiëntere productie

Tilbox uit Valkenswaard is producent van opbergruimte tussen de wielen. Sinds 1996 heeft het bedrijf zich toegelegd op de doorontwikkeling van opbouw- en onderbouwkisten voor de automotive sector. Tilbox is marktleider in haar segment en opereert zowel nationaal als internationaal.

Website Tilbox

Print Friendly, PDF & Email

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.