Grotere slagkracht met productiviteitsmeting MMO
jun 07

Grotere slagkracht met productiviteitsmeting MMO

SSi Steel Solutions International uit Dordrecht is een high-end staalsnijbedrijf, dat gespecialiseerd is in dik staalsnijwerk tot 500 mm met hoge kwaliteitseisen. Ze bedient de bovenkant van de markt. De producten, halffabricaten en totaaloplossingen, zijn onder meer te vinden in de scheepsbouw, bruggenbouw, offshore, machine- en apparatenbouw, kranenbouw, trailerbouw en Yellow Goods. Hans Ritmeester, directeur/eigenaar van SSi, zocht naar een manier om efficiënt te kunnen groeien. De Multi Moment Opname (MMO) speelde hierbij een belangrijke rol.

Snel en flexibel

De staalmarkt kent een grote werkdruk. Snelheid van werken is een belangrijke factor bij het verkrijgen van opdrachten. Hans Ritmeester: “Wij zijn gewend om met korte doorlooptijden te werken en grote projecten binnen korte tijd te realiseren. Dat is mogelijk met onze grote eigen voorraad Europees plaatmateriaal, waaronder dik materiaal tot en met 300 millimeter . Ook werken we met ploegendiensten. Van elke opdracht leggen we de ingestelde waarden vast, zodat een eventuele herhaalopdracht snel en foutloos kan worden uitgevoerd.”

Grotere slagkracht

Naast snel en efficiënt produceren, verlangt de klant steeds meer flexibiliteit in de productie. Hans: “Plotselinge aanpassingen in specificaties of maatvoering komen regelmatig voor. Hoe zorgen we ervoor dat we deze goed doorvoeren, zonder dat dit ten koste gaat van de levertijd? Het is een uitdaging om de snelheid en doorlooptijd beheersbaar te houden.”

Uiteindelijk besloot SSi met de Multi Moment Opname aan de slag te gaan. “Het was voor ons de beste manier om te groeien door de bestaande organisatie efficiënter te laten werken.”

Interne prioriteiten

Hans over de MMO: “De methode bracht wel wat teweeg in ons bedrijf. Maar het gaf wel duidelijkheid over de tijdsbesteding en de efficiëncy van onze processen. De MMO hielp ons bij het maken van onderbouwde keuzes en heeft onze slagkracht vergroot.”

Na het MMO werden de eerste verbeteringen zichtbaar. Hans: “We formuleren de interne prioriteiten  beter. En ons dagelijkse overleg zorgt er nog meer dan voorheen voor, dat we elkaar scherp houden.”

Net zoals bij meerdere klanten, vormt het MMO ook bij SSi een succesvol startpunt voor continu verbeteren.

Print Friendly, PDF & Email

Wilt u groeien met uw bestaande organisatie?

Een MMO helpt u bij het maken van de juiste keuzes.

SpartnerS kent uw uitdagingen en komt met praktische oplossingen.

Bel ons op 040-3034400, of mail naar info@spartners.nl

We komen graag met u sparren.

“MMO vormde voor ons de basis voor verdere groei”

Hans RitmeesterManaging director SSi Steel Solutions International
De uitdagingen van SSi

  • Meer omzet en marge realiseren zonder personele groei
  • Betere procesbeheersing
  • Verspillingen elimineren
De resultaten voor SSi

  • Efficiënter werkende afdelingen
  • Betere routing in de organisatie
  • Beheerste groei

SSi Steel Solutions International is een hoogwaardig staalsnijbedrijf en gespecialiseerd in dik staalsnijwerk. ISO-9001 en EN1090 Lloyds gecertificeerd..

Website SSi

Print Friendly, PDF & Email

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.