mrt 23

Continu verbeteren stopt nooit

Continu verbeteren stopt nooit!

Vanaf het moment dat Pieter-Jan Koolmees van SpartnerS Organisatieadvies niet meer wekelijks bij Bersselaar Constructie aanwezig was heeft Stijn van den Bersselaar van Bersselaar Constructie doorgepakt met continu verbeteren.

Wij waren benieuwd hoe ze verder zijn gegaan en hebben Stijn gevraagd ons een update te geven: “Nu, ruim een jaar later, kan wel gesteld worden dat deze mindset tot continu verbeteren ingebed is in de organisatie. Pro-actief komen collega’s met ideeën of verbetervoorstellen. Deze worden in periodieke SCRUM sessies besproken met teams en afdelingen, waarbij we via Trello een digitaal SCRUM bord bijhouden.

Mijn persoonlijke rol is om de signalen en verbetervoorstellen vanuit de organisatie te plaatsen in een van deze SCRUM sessies waarna de scrumgroepen ze zelf oppakken. Als uit deze overleggen acties komen die van toepassing zijn op een andere SCRUM groep zorg ik dat ze daar weer opgepakt worden.

Zo verbinden we de groepen en informeren we elkaar over nieuwe werkprocessen, afspraken en andere verbeteringen.”

De grootste verbeteringen die na het vertrek van SpartnerS zijn uitgevoerd:

  • Een locatie applicatie voor mobiel om zoeken naar producten te voorkomen;
  • Voor- en nacalculatie analyse tool in ons ERP systeem ISAH;
  • Merkenregistratie applicatie zodat iedereen realtime productie kan volgen. Collega’s in de fabriek krijgen tablets waarmee ze productie regels kunnen afvinken. Release eind maart 2021;
  • Robotcapaciteit met 10% vergroot met de hulp van een Technisch Bedrijfskunde student.

Wil je weten hoe het verbetertraject met SpartnerS is verlopen: klik dan hier.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *