Training SMED-vrees – Omsteltijdreductie

Hoe snel reageer je op wisselende marktvragen? Steeds is het de uitdaging om de omsteltijd voor jouw productie zo kort mogelijk te houden. Daarom introduceert SpartnerS speciaal voor bedrijven in de maakindustrie het Omsteltijdreductie-spel SMED-vrees. Het spel helpt je over jouw productieproces na te denken, inzichten te vergroten en deze direct te vertalen in oplossingen voor jouw eigen bedrijf. Zo laat je jouw productie met de snelheid van een Formule 1 pitstop team reageren op wisselende marktvragen.

Verspillingen reduceren

Wanneer jouw bedrijf opereert in de maakindustrie, heb je regelmatig met de volgende uitdagingen te maken:

  • inspelen op wisseling in de vraag
  • produceren van kleinere seriegroottes
  • leveren in steeds kortere levertijden
  • verhogen van de bottleneck capaciteit

Met behulp van SMED – Single Minute Exchange of Die reduceer je verspillingen in het proces. De methodiek is bedacht door Shigeo Shingo en richt zich op het snel en efficiënt omstellen van een productieproces.

Wat is omsteltijd?

Omsteltijd is de effectieve tijd tussen de laatste waarde toevoegende productiestap van de voorgaande productierun tot de eerste waarde toevoegende productiestap van de volgende productierun. Door het reduceren van de omsteltijden kun je grote winsten boeken op het gebied van doorlooptijden, productiecapaciteit en voorraden. Daarnaast dragen consistentere en efficiëntere omstellingen bij aan het creëren van een meer voorspelbaar proces én een hogere productkwaliteit.

Omsteltijdreductie zorgt ervoor dat jouw bedrijf gemakkelijker en efficiënter veel verschillende (maatwerk)producten kan maken.

Bestemd voor

De (aankomend) leidinggevende of bedrijfsleider,  productieplanner, engineer of werkvoorbereider.

Je leert

De training SMED-vrees is een simulatiespel rondom de dagelijkse bezigheid van koffiezetten. Hierin leer je:

  • de SMED-methode te vertalen naar je eigen situatie
  • je eigen situatie te observeren en te beschrijven op een bedrijfsmatige omstelling
  • je interne en externe activiteiten te categoriseren
  • je activiteiten te optimaliseren en te stroomlijnen
  • nieuwe procedures te documenteren.

De training wordt gegeven in een spel-vorm, aan de hand van de werking van een koffiezetapparaat tijdens het zetten van een (nieuwe) kan koffie. Het proces van koffiezetten maakt namelijk heel helder en inzichtelijk wat de verbeterpotentie in een omstelproces is. Vervolgens behandelen we een praktijkvoorbeeld uit jouw eigen organisatie, waarbij je het geleerde toepast. Dit maakt het voor collega’s inzichtelijk en vervolgens eenvoudig toepasbaar in het eigen bedrijfsproces.

Duur

De training neemt 1 dagdeel in beslag. Voor die datum komen wij bij u om te bestuderen welke verbeteringen er zoal mogelijk zijn.

Kosten

De investering voor deze workshop bedraagt één dagdeel met twéé adviseurs. Het filmen (door een adviseur) duurt 1 tot 2 uur en vindt plaats op de dag van de workshop.

Plaats en tijdstip

Wij verzorgen deze training bedrijfsintern. Informeer naar onze voorwaarden.
Bel 040 – 303 4400, of stuur ons een mail.

Subsidie

Informeer bij het opleidingsfonds van je eigen branche naar de subsidiemogelijkheden. Bijvoorbeeld de opleidingsfondsen OOM, A+O fonds, SSWM en OTIB  subsidiëren mogelijk deze training.

In het kort

Met de training SMED-vrees – Omsteltijdreductie reageert jouw productie met de snelheid van een Formule 1 pitstop team op wisselende marktvragen.

Wij verzorgen deze training bedrijfsintern.
Datum, tijdstip en locatie zijn in overleg te bepalen.

Kosten: de investering voor deze workshop bedraagt één dagdeel met twéé adviseurs. Het filmen (door een adviseur) duurt 1 tot 2 uur en vindt plaats op de dag van de workshop.

 

JA, ik heb interesse

Meer info over de training via:
Willian Groenen
info@spartners.nl
06 – 109 675 98

Subsidiemogelijkheden

De opleidingsfondsen OOM (klein metaal), SSWM (meubelindustrie) en OTIB (installatie) subsidiëren deze training.

Deze workshop is opgenomen in de OOM catalogus.
Aanvraag voor subsidie van het OOM is daarmee eenvoudig.

Print Friendly, PDF & Email