Workshop Omsteltijdreductie (SMED)

Wanneer jouw bedrijf opereert in de maakindustrie, heb je regelmatig met de volgende uitdagingen te maken: 

  • inspelen op wisseling in de vraag 
  • produceren van kleinere seriegroottes 
  • leveren in steeds kortere levertijden 
  • verhogen van de bottleneck capaciteit 

Met behulp van Omsteltijdreductie (SMED – Single Minute Exchange of Die) – reduceer je verspillingen in het proces. Omsteltijdreductie zorgt ervoor dat jouw bedrijf gemakkelijker en efficiënter veel verschillende (maatwerk)producten kan maken. Na deze workshop weet je hoe!

Resultaat

Wat levert het op?

  • De Omsteltijdreductie-methode te vertalen naar je eigen situatie 
  • je eigen situatie te observeren en te beschrijven op een bedrijfsmatige omstelling 
  • je activiteiten te optimaliseren en te stroomlijnen 
  • nieuwe werkmethoden toe te passen  

De workshop wordt gegeven in de vorm van een Simulatiespel, aan de hand van de werking van een koffiezetapparaat tijdens het zetten van koffie. Het proces van koffiezetten maakt namelijk heel helder en inzichtelijk wat de verbeterpotentie in een omstelproces is. 

Programma

Het Omsteltijdreductie Simulatiespel is opgebouwd uit 3 speelronden. Na de eerste ronde volgt kort en bondig basistheorie en analyseren jullie de eerste ronde aan de hand van een video opname. Hierbij denk je na over verbetermogelijkheden. Hierbij leggen we steeds de link met jullie eigen praktijk. Na het doorvoeren voor verbeteringen wordt ronde 2 gespeeld. Hierna gaan we dieper in op nog verdere verbeteringen voordat ronde 3 wordt gespeeld.   

Als laatste vergelijken we uit de drie rondes de resultaten op het gebied van benodigde omsteltijd en interne en externe activiteiten. Dit zorgt vaak voor verrassende resultaten!

Praktische informatie

Voor wie? 

Het Omsteltijdreductie Simulatiespel is bestemd voor de (aankomend) leidinggevende of bedrijfsleider,  productieplanner, engineer of werkvoorbereider. 

Locatie? 

De workshop wordt als open inschrijving verzorgd in de regio Eindhoven (Nuenen). Bij voldoende deelname van cursisten uit dezelfde organisatie is het ook mogelijk de workshop in-company te verzorgen.

Duur? 

Deze workshop duurt een halve dag. 

Trainers? 

Alleen ervaren organisatieadviseurs verzorgen bij ons de workshop. Omdat zij beschikken over een ruime praktijkervaring en zelf ook Omsteltijdreductie trajecten begeleiden, zijn zij in staat om de theorie helder uit te leggen en te verduidelijken met behulp van praktijkvoorbeelden. Onze adviseurs vertellen daarbij over de leerpunten en valkuilen die je tegen kunt komen. 

Subsidie? 

Informeer bij het opleidingsfonds van je eigen branche naar de subsidiemogelijkheden. Bijvoorbeeld de opleidingsfondsen OOM, A+O Metalektro, SSWM en WIJ Techniek subsidiëren mogelijk deze training. 

Kosten? 

De kosten voor deze workshop bedragen €358 (excl. BTW) per deelnemer. 

Heb je vragen over de Workshop Omsteltijdreductie? 

Neem dan contact op met Mathijs van Zuijlen via 06-53525622 of trainingen@spartners.nl. We helpen je graag verder! 

Interesse?

Direct inschrijven

In het kort

Na de workshop Omsteltijdreductie (SMED) reageert jouw productie met de snelheid van een Formule 1 pitstop team op wisselende marktvragen.

Wij verzorgen deze workshop zowel in-company als via open inschrijving.

Kosten: €358 (excl. BTW) per deelnemer.

Direct inschrijven

Meer info over deze workshop via:
Mathijs van Zuijlen
Trainingscoördinator

trainingen@spartners.nl
06 – 535 256 22

Agenda

Print Friendly, PDF & Email