Training Applicatiebeheer in de MKB Maakindustrie (online)

Bij veel MKB bedrijven zijn in de loop der tijd de nodige software pakketten in gebruik genomen. Dit betreft vaak bedrijfsbrede software zoals ERP, CAD en CRM maar ook software voor kleinere deeloplossingen. Deze softwarepakketten kunnen zowel geïnstalleerd zijn op lokale hardware als “in de cloud”.

Deze software pakketten vormen samen het applicatielandschap van een organisatie. Dit applicatielandschap heeft op allerlei vlakken onderhoud en beheer nodig om zodoende te helpen bij het realiseren van operationele en strategische bedrijfsdoelstellingen. Dit onderhoud en beheer zijn de taken van applicatiebeheerders. Maar wat doet een applicatiebeheerder nu precies??

Deze training neemt stap-voor-stap de applicatiebeheerder mee om vanuit de theorie de eigen praktijksituatie in te richten. Waardevol hierbij is ook de inbreng van de kennis en ervaring van de mede deelnemers.

Bestemd voor

De training Applicatiebeheer in de MKB Maakindustrie is bestemd voor:

 • Alle medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het technisch en/of functioneel beheer van een applicatie of informatiesysteem
 • Alle medewerkers die naast hun eigen taken en verantwoordelijkheden de rol van applicatiebeheerder hebben
 • Leidinggevenden en bestuurders die van plan zijn applicatiebeheer op te gaan zetten
 • Iedereen in de MKB maakindustrie die kennis op wil doen van applicatiebeheer

Inhoud training/programma

In deze ONLINE training lopen we, met 2 trainers, in 5 sessies van 2 uur een aantal onderwerpen samen door. Door gebruik te maken van zowel de uitgebreide kennis en ervaring van de trainers en de deelnemers zelf halen we de beste bedrijfsspecifieke oplossingen naar boven.

Het programma bestaat uit de volgende onderwerpen:

 • Kennis van het applicatielandschap
 • Functioneel en technisch applicatiebeheer
 • Key-user organisatie en omgang met leveranciers
 • Support en het uitvoeren van migraties
 • Het opstellen van een roadmap van ICT

Na de online training wordt met ieder individueel bedrijf een onderwerp nader uitgediept, hiervoor wordt een aparte afspraak gemaakt (dagdeel).

De uitvoering van deze training is onderscheidend, omdat deelnemers zelf mede de inhoud verzorgen door de inbreng van de eigen bedrijfscases!

Bijzonderheden

 • Gebruikelijk is dat een of twee deelnemers per bedrijf meedoen
 • Certificaat van deelname
 • Groepsgrootte in overleg, idealiter tussen 4 tot 8 cursisten

Duur

De training duurt 5 trainingsblokken.

Kosten

Online: 1.660,00 euro (excl. BTW)

Plaats en tijdstip

Wij verzorgen deze training via het ‘virtual classroom’ principe, in 5 delen van 2 uur. SpartnerS zal hiervoor de deelnemers uitnodigen via Microsoft Teams. De deelnemers moeten gebruik kunnen maken van een pc, laptop of tablet met een camera, microfoon en een luidspreker.

Subsidie

Informeer bij het opleidingsfonds van je eigen branche naar de subsidiemogelijkheden. Bijvoorbeeld de opleidingsfondsen OOM, A+O fonds, SSWM (meubelindustrie) en Wij Techniek (installatie)  subsidiëren mogelijk deze training.

Belangrijke update

Het OOM heeft momenteel deze training als ONLINE training speciaal geselecteerd voor een hogere vergoeding van 75%!. Voor meer info zie de website van OOM.

In het kort

De training Applicatiebeheer in de MKB Maakindustrie helpt je om vanuit de theorie rondom applicatiebeheer de eigen praktijksituatie in te richten. Wij verzorgen deze training via het ‘virtual classroom’ principe.
Datum, tijdstip en locatie zijn in overleg te bepalen.

Kosten: 1.660,00 euro

JA, ik heb interesse

Meer info over de training via:
Willian Groenen 
info@spartners.nl
06 – 109 675 98

Subsidiemogelijkheden

Informeer bij het opleidingsfonds van je eigen branche naar de subsidiemogelijkheden. Bijvoorbeeld de opleidingsfondsen OOM, A+O fonds, SSWM (meubelindustrie) en Wij Techniek (installatie)  subsidiëren mogelijk deze training.

BELANGRIJKE UPDATE

Het OOM heeft momenteel deze training als ONLINE training speciaal geselecteerd voor een hogere vergoeding van 75%!,Voor meer info zie de website van OOM.

Print Friendly, PDF & Email