SpartnerS Kenniskring
‘Operationeel managers’

Van elkaar leren

Operationeel managers moeten het vaak alleen doen, terwijl ze dagelijks met tal van uitdagingen van doen hebben. Daarom starten we met een kenniskring waarin operationeel managers met, van en aan elkaar kunnen leren. 

Wil jij ook wel eens weten hoe je collega’s in andere bedrijven te werk gaan? Ben je ook nieuwsgierig naar hoe andere operationeel managers de uitdagingen van deze tijd oppakken?

Als operationeel manager of bedrijfsleider werk je iedere dag aan het zo optimaal laten lopen van het interne proces. Problemen oplossen, mensen aansturen, verbeteringen doorvoeren, het is je dagelijks werk. Ook jij merkt de veranderingen in de maakindustrie. Klanten stellen steeds hogere eisen, aan het product zelf en aan de documentatie rondom dat product. De kennis die nodig is in bedrijven wordt steeds belangrijker omdat je meer waarde wilt toevoegen voor de klant. De technologie staat niet stil, de automatisering neemt toe. Dan is het ook nog niet eenvoudig om de goede mensen aan te trekken terwijl de vakmensen in je bedrijf ouder worden.

Dit zijn allemaal interessante uitdagingen waar je een oplossing voor zoekt. Sommige operations managers geven dan aan dat ze nieuwsgierig zijn naar hoe andere bedrijven dit aanpakken. Zelf komen ze niet snel in contact met anderen in dezelfde rol, laat staan dat je een keer wat uitgebreider en diepgaander met elkaar kunt praten over deze uitdagingen.

Waar biedt de kenniskring Operationeel manager?

Bij bijeenkomsten van de kenniskring Operationeel managers doe je als leidinggevende inspiratie op over de volgende onderwerpen:

  • Verbeteren van de interne organisatie
  • Opleiden en binden van jonge mensen
  • Borgen van kennis en vitaal houden van oudere medewerkers
  • Aansturen van verbeterprojecten
  • (Gevoeld) eigenaarschap en actieve betrokkenheid van medewerkers
  • Technologische ontwikkelingen
  • Ontwikkelingen in de markt

Tijdens de meeting is volop ruimte om deze onderwerpen aan te vullen, afhankelijk van de vraagstukken. De inspiratie ontstaat doordat de SpartnerS-adviseur de deelnemers stimuleert om kennis en ervaring uit te wisselen en elkaar vragen voor te leggen. Waar mogelijk worden sprekers gevraagd hun kijk op een vraagstuk te geven. We gaan op zoek naar inspirerende voorbeelden en vertalen deze naar de eigen praktijk.

Kenmerkend voor deze kenniskring zijn openheid, nieuwsgierigheid, vertrouwen en kwetsbaarheid. Dus niet alleen maar succesverhalen, maar ook leren met en van elkaar.

Inhoud Kenniskring

De Kenniskring is bestemd voor operationeel managers en bedrijfsleiders, de groep bestaat uit 8 tot 12 deelnemers. Er zijn 4 kenniskringen voor Operationeel Managers actief :

De begeleiding is in handen van ervaren organisatieadviseurs van SpartnerS. Zij bereiden de bijeenkomsten voor, zijn procesbegeleiders, geven invulling aan de onderwerpen of organiseren een spreker. De deelnemers hebben veel invloed op de onderwerpen en de agenda.

De Kenniskring komt 4 x per jaar bijeen, op locatie van één van de deelnemers zodat we ook elkaars bedrijven leren kennen.

Programma

15.00 uur         Onderwerp o.b.v. een vraagstuk van een deelnemer, eventueel een spreker

17.00 uur         Rondleiding/presentatie gastheer/gastvrouw

17.45 uur         Eten, verzorgd door gastheer/gastvrouw

18.30 uur         Intervisie: collegiaal advies over vraagstuk van één van de deelnemers

20.00 uur         Einde

Kosten

De kosten voor deelname bedragen € 1.328,- exclusief BTW per deelnemer per jaar.
Deze kosten dekken  de voorbereiding en uitvoering door SpartnerS adviseurs. We voeren een open boekhouding, wat wil zeggen dat als er aan het einde van het jaar geld over is we dat als groep nog kunnen besteden.

Bent u operationeel manager en heeft u interesse in deelname aan de Kenniskring: Operationeel manager?

Bel ons op 040-3034400.

Of stuur een e-mail.

“Als je doet wat je altijd deed krijg je wat je altijd kreeg”

Albert Einstein

SpartnerS heeft jarenlange ervaring met het succesvol opzetten van kenniscollectieven en leerkringen

Meer weten?

Bel ons op 040-3034400, we komen graag met u sparren!

Print Friendly, PDF & Email