Mediaberichten september 2022

Bericht 2 september 2022

“Het voelde direct als thuiskomen”, vertelt Judy Nahari-Kwakman, onze nieuwe office manager, over wat ze ervaarde tijdens haar sollicitatiegesprekken en haar eerste werkdag bij onze organisatie.

In de vacature sprak de, best uitzonderlijke, constructie van onze club haar aan omdat die vooral gebaseerd is op het samen doen. Maar ook het afwisselende takenpakket en het aanbrengen van structuur binnen de organisatie leken haar leuk. Tijdens de gesprekken ontdekte ze dat ze bij alle facetten van de bedrijfsvoering betrokken zou worden en dat haar mening ertoe zou doen. Dat overtuigde haar in de keuze voor SpartnerS als een mooie stap en voortzetting van haar loopbaan.

En zeker doet haar mening ertoe! Sterker nog, wij zijn blij dat zij ons wil helpen om onze organisatie nog beter op de rit te krijgen. En haar visie daarop voegt daar zeker iets aan toe. Want we doen het hier écht samen.

Met haar ruime werk- en levenservaring is zij echt een versterking van ons team. We hebben het volste vertrouwen in een prettige samenwerking met haar. Wil je haar beter leren kennen, lees dan zeker het stukje dat ze over zichzelf geschreven heeft op onze website: https://bit.ly/3TEXYVW

Welkom Judy!

#samen #team #nieuwecollega

Bericht 9 september 2022

Spelen is leuk! Zelfs als je volwassen bent. En dus speelden wij het leanspel met een gedeelte van onze collega adviseurs.

Natuurlijk was dat niet alleen omdat het leuk was. We deden dit om onszelf bij te spijkeren en op detail niveau verbeteringen door te voeren. Ervaring als spelleider is natuurlijk prachtig, maar routine is ook een valkuil. En door Corona konden we het leanspel minder vaak spelen, dus een stevige opfrisbeurt was welkom.

Nu iedereen weer extra getraind is, hebben wij een goede reden om weer relatiedagen – waarin we het leanspel spelen – in te plannen. Mocht je interesse hebben, laat het ons weten. Want wie wil er nou niet lekker spelen! ?

#lean #team #trainen

 

Bericht 13 september 2022

Volgers: dank jullie wel! Deze week ging het aantal volgers van onze bedrijfspagina naar 2.500. En dat vinden wij zelf heel veel. Wij zijn er trots op dat zoveel mensen geïnteresseerd zijn in onze berichten op LinkedIn.

Daarnaast voelt het als een verantwoordelijkheid. Onze berichten moeten waardevol blijven voor onze volgers. Een uitdaging waar wij wekelijks met enthousiasme mee aan de slag gaan.

Ons doel is lezers iets te brengen dat gerelateerd is aan het werkveld waar wij ons in begeven. Wij delen onze kennis en vertellen over actuele zaken in de maakindustrie. Ook delen we hoe wij zelf als mede-ondernemer met bepaalde zaken omgaan en maken berichten over de ontwikkelingen die onze klanten doormaken. En soms maken we gewoon een bericht dat hopelijk een glimlach op het gezicht van de lezer brengt.

Hebben jullie, volgers, nog tips voor ons, dan horen we die graag! En nogmaals: bedankt.

Ook interesse om ons te gaan volgen? Klik hier: https://bit.ly/3eLCBSU

#communicatie #linkedin #bedankt #leren-van-en-met-elkaar

Bericht 16 september 2022

“De medewerkers doen nu heel veel zelf en dat wil ik ook graag, dat ze zelfstandig en met plezier hun werk kunnen doen.” Martijn van Ee, algemeen directeur bij Van Ee Staalspecialisten uit Barneveld, vertelt over de veranderingen die er de afgelopen jaren in zijn bedrijf hebben plaatsgevonden.

Hoewel Van Ee al ruim 40 jaar haar vakmanschap uitoefent zijn ze momenteel een vrij jonge organisatie. Door de groei, verhuizing en samenvoeging van twee bedrijven naar één is er een nieuw bedrijf ontstaan. Dat leverde veel onduidelijkheid binnen de organisatie op. Martijn: “Medewerkers waren niet altijd gelukkig binnen de werkzaamheden. Ze wisten niet bij wie ze terecht konden met vragen waardoor besluiten niet werden genomen.”

Tijd voor een organisatieverandering dus. SpartnerS werd gevraagd daarbij te ondersteunen. Martijn: “Omdat wij opgaan in de dagelijkse werkzaamheden die voor de klant van belang zijn gaan we dat zelf nooit redden.“ Onze collega’s Karin Mastenbroek en Willian Groenen trapten af met een waardestroomanalyse. Vervolgens werd er een werkgroep gevormd die zelfstandig aan de slag ging met de verbeteringen.

Inmiddels hebben ze de organisatiestructuur weer staan, waardoor medewerkers zelfstandig aan de slag kunnen, maar nu ook duidelijk is bij wie ze terecht kunnen met vragen. Martijn: “Dat is de mentaliteit die we nodig hebben: dat je met zijn allen aan het werk bent en elkaar helpt waar nodig, maar dat wel duidelijk blijft wie de eigenaar van de taak is. Ik vind het belangrijk dat die jongens goed kunnen werken, dat het goed geregeld is. En nu begrijpt iedereen dat het zo werkt. We kunnen nu vooruit met wat er staat en zijn weer klaar voor groei.”

Alles weten over de aanpak van het traject bij Van Ee? Lees dan hier verder: https://bit.ly/3qLE1zL

#verandermanagement#organisatieontwikkeling#leiderschap#leiderschapsontwikkeling

 

Bericht 23 september 2022

Weet jij welke winst jij op je producten behaalt? Met de huidige fluctuerende materiaalprijzen valt dat nog niet altijd mee. Je winst wordt natuurlijk bepaald door jouw verkoopprijs minus de kostprijs. En de kostprijs bestaat enerzijds uit die variabele materiaalkosten en anderzijds uit de bestede uren vermenigvuldigd met de uurtarieven van de verschillende bewerkingen. En hier zit vaak een addertje onder het gras! Want waar komt dat uurtarief eigenlijk vandaan?

Gelukkig is er een manier om razendsnel je tarieven te berekenen. Met de kostenverdeelstaat van SpartnerS (KoVeSta) kun je al je kosten eenvoudig begroten. Deze worden dan doorgerekend waardoor je onderbouwde uurtarieven en toeslagen krijgt. En met die informatie wordt het mogelijk om je winstmarge echt te garanderen.

Bijkomend voordeel van een kostenverdeelstaat is dat je eenvoudig kunt doorrekenen welke gevolgen de gewijzigde materiaal- en energieprijzen hebben op jouw tariefsopbouw. Zo zorg jij dat jouw winst niet onverwacht lager uitpakt.

Om de KoVeSta goed in de vingers houden hebben wij hier met ons SpartnerS team de afgelopen weken opnieuw mee geoefend. Want ook wij willen dit razendsnel kunnen toepassen bij onze klanten. ?

#kostenverdeelstaat #winst #team

 

Bericht 29 september 2022

Graag stellen we je voor aan onze nieuwe “collega” ELMO. Wij zijn heel blij met ELMO omdat hij ons helpt om efficiënter te vergaderen. Onze collega’s denken altijd goed mee in een vergadering en vinden het ook prettig om vervolgens al hun gedachten in te brengen. Daarmee halen we weliswaar veel informatie op, maar soms schieten we daar ook in door. En dat zijn de momenten waarop ELMO van pas komt.

Want ELMO staat voor Enough Let’s Move On. En aangezien wij in de kracht van visuele sturing geloven hebben wij inmiddels een “echte” ELMO voor onze vergaderingen. Alleen al zijn aanwezigheid tijdens de vergadering houdt ons alert op de efficiency van onze vergaderingen.

Welkom ELMO!

#efficiënt #vergaderen #?

 

Meer informatie?

Print Friendly, PDF & Email