Mediaberichten september 2020

Dit bericht werd geplaatst door Techniekcoalitie Limburg

Bericht september 2020

Bij Easydura duurzaam wonen stond adviesbureau SpartnerS organisatieadvies voor een mooie uitdaging. In korte tijd groeide het bedrijf naar een professionele organisatie. En daar horen ook goed gestroomlijnde processen bij. Dankzij de voucher voor 40 uur advies zijn alle stappen in het proces nu helder in kaart gebracht.

Bekijk hier het artikel: https://lnkd.in/d8N6UD3

#adviestraject #techniek #zonnepanelen

Dit bericht werd geplaatst door Jan-Willem van Hooft van Phoenix 3D Metaal

Bericht september 2020

Bij Phoenix zijn we continu bezig met het verbeteren van onze processen. De focus ligt zodoende niet zozeer op wat er goed gaat maar op wat er fout gaat. En wat er dus (nog) beter kan en (nog) beter moet.

Terwijl er na al dat verbeteren (bedankt collega’s en Alex Kamman van SpartnerS) heel veel heel goed gaat zonder dat we onszelf daar dagelijks van bewust zijn…
Gelukkig hebben dan klanten, in dit geval Duotank Group BV, die ons daarop wijzen door Phoenix een ‘topbedrijf’ te noemen. Super :)!!

Dit bericht werd geplaatst door Techniekcoalitie Limburg

Bericht september 2020

Met trots overhandigd SpartnerS organisatieadvies de voucher voor een 40 uur adviestraject aan Maurice Huppertz en Marie-Jose Bodelier Huppertz van Technomax.

Technomax levert kwaliteitsproducten aan verschillende industrieën als medische industrie, voedingsindustrie en verpakkingsindustrie. Enkel met kwaliteit hoogwaardige producten mag je in deze industrieën leveren. Om het kwaliteitsniveau van Technomax eenduidig door te voeren in de bedrijfsvoering en bij het ontwikkelen van de medewerkers heeft Technomax ondersteuning gevraagd bij het certificeren van haar kwaliteitsborgingssysteem en het doorvertalen hiervan naar de gewenste kwaliteiten van de medewerkers. Een goede voorbereiding voor de toekomst.

Lees hier het hele artikel: https://lnkd.in/dsGDPDF

#techniek #adviestraject #toekomst #limburg

Bericht 4 september 2020

Vandaag met team SpartnerS onze vaardigheden opnieuw geoefend. Onder het motto “het hoeft niet altijd hip te zijn”, hebben we een “oude koe uit de sloot gehaald”. Wellicht kent u hem nog “LSD”; Luisteren, Samenvatten & Doorvragen. Vooral het echt objectief luisteren is moeilijker dan je denkt, veel ervaring zit je dan soms in de weg. Komende weken gaan we er in de praktijk mee verder, hopelijk merk jij als klant het verschil 😊
#maakindustrie #luisteren #samenvaten #doorvragen

Bericht 9 september 2020

Limburg loopt voorop! Wie volgt? Er is een structureel en oplopend tekort aan goed opgeleid personeel in technische beroepen. Bedrijven zullen zich voor moeten bereiden op de toekomst én de komst van (zij)instromers. In Limburg hebben instanties hun handen ineengeslagen om bedrijven hierin te ondersteunen. Een mooi voorbeeld hoe samenwerking iedereen verder helpt.

Het samenwerkingsverband genaamd Techniekcoalitie Limburg ondersteunt middels:
– De inzet van netwerken;
– Het gebruik van scholingsfondsen;
– Het geven van advies (middels partner SpartnerS);
– Het faciliteren van online kennismanagement en cursussen.

Chromin Maastricht BV Maastricht wist de weg naar de coalitie te vinden en heeft met de hulp een leercultuur ontwikkelt waarin leren een gewoonte is geworden. Toekomstbestendigheid is hiermee verzekert. Vandaag bezocht gedeputeerde Joost van den Akker ze om het van directeur Remi Castermans zelf te horen.

Techniekcoalitie Limburg is een samenwerking van Techniek NederlandFMEKoninklijke MetaalunieWij TechniekOOM opleidings- en ontwikkelingsfonds metaalbewerkingA+O Metalektro, regionale partijen en vakorganisaties. Lees hier verder: https://bit.ly/335Ikte
#techniekcoalitie #scholing #samenwerking

Bericht 11 september 2020

De impact van Corona op de Maakindustrie – de feiten!
Vooruitkijken blijft moeilijk, maar met de cijfers van de afgelopen maanden en de verwachtingen van een groot aantal klanten geeft Metaalgroothandel MCB een zinvol beeld over de stand van zaken in de Maakindustrie. Het is een mooie aanvulling op wat jezelf dagelijks ervaart met jouw bedrijf in de keten waarin je acteert. Lezenswaardig artikel in Linkmagazine: https://bit.ly/2ZJGcH5
#vooruitkijken #maakindustrie #management

Bericht 14 september 2020

Maakindustrie startups gezocht voor de ASML Young Makers Award! Ook dit jaar zit onze collega Bianca van der Zwaan weer in de organisatie van de ASML Young Makers Award. Een prestigieuze titel met een enorm prijzenpakket. Wij zijn op zoek naar bedrijven die maximaal 5 jaar bestaan en minimaal een werkend prototype hebben.
Ben jij of ken jij die innovatieve ondernemer van die veelbelovende start-up? Stuur dan een mailtje naar zwaan@spartners.nl.
#maakindustrie #startup #asmlyoungmaker #JCI #spartnersmaakthetwaar

Bericht 18 september 2020

Ben jij productiever geworden tijdens de lockdown? En heeft deze nieuwe manier van werken tot een verbetering geleid? London Business School of Lifelabs en Learning onderzocht de impact van de lockdown op ons werk. Zij herhaalden daarvoor een onderzoek dat zij in 2013 uitvoerden over onze dagelijkse werkzaamheden.

Ze kwamen tot 3 belangrijke bevindingen:
#1 Een lockdown helpt ons te concentreren op het werk dat er echt toe doet.
#2 Een lockdown maakt ons meer baas over onze eigen planning.
#3 Tijdens een lockdown beschouwen we ons werk als meer de moeite waard.
Al met al kun je de conclusie trekken dat de productiviteit op korte termijn verbeterde.

Er waren ook enkele kanttekeningen:
#1 Het comfort van de thuissetting zou op den duur een afname van de inspanningen kunnen betekenen.
#2 Het opstarten van nieuwe werkgroepen of het oplossen van conflicten is online erg lastig.
#3 Mensen krijgen weinig energie van online bijeenkomsten.
#4 Persoonlijke groei gaat moeizamer, doordat online bijeenkomsten een puur functioneel karakter krijgen en leren van elkaar moeilijker is.

We zijn dus beter onze agenda’s gaan beheren en prioriteiten gaan stellen. Nu nog een weg zoeken om de informele en sociale elementen van het werkzame leven weer terug te brengen.
#corona #productiviteit #sociaal

Bericht 23 september 2020

Onze belofte: een goed beeld van QRM en handvatten om direct aan de slag te gaan. En hoe kunnen we die belofte waarmaken? Door mensen QRM te laten ervaren!

Afgelopen week speelden we het simulatiespel QRM Experience wederom bij het Mikrocentrum. Geïnteresseerden konden ervaren hoe QRM (Quick Response Manufacturing) kan helpen om sneller, flexibeler en goedkoper te produceren.

Altijd spannend voor ons om na afloop te horen of wij onze belofte hebben waargemaakt. De groep gaf in ieder geval aan geïnspireerd te zijn en tot inzichten te zijn gekomen over wat QRM voor hen zou kunnen betekenen. Tevens zijn ze ervan overtuigd geraakt dat QRM een zeer positief effect heeft op de kostprijs. Echter het direct toepassen vergt aandacht en denkwerk en deze volgende stap is voor velen nog een uitdaging.

We kregen in ieder geval een ruime voldoende voor deze dag, waardoor wij geloven de belofte toch waargemaakt te hebben. Dank voor jullie feedback Wouter van der Plas, Eric van GervenBjorn van HakTonny HeetebrijJack van Olst, Marco Schulting en ®️ay S.
#qrm #mikrocentrum #simulatiespel

Bericht 28 september 2020

Meer werken AAN, in plaats van IN het bedrijf! Dat is wat de meeste ondernemers willen. Maar hoe zorg ervoor dat je tijd hebt om achterover te leunen en na te denken over de toekomst? Dat was het onderwerp van de bijeenkomst van de kenniskring Jonge ondernemers.

We waren te gast bij een van de leden: Paul Pennings van GPM in Den Bosch (gpm.nl/). Paul is al een aantal jaren bezig met QRM en komt erachter dat zelfstandig opererende cellen hem meer tijd oplevert. Mensen zorgen zelf voor de dagelijkse sturing en dat smaakt naar meer.

Maar hoe zelfstandig kun je mensen laten werken? Om de discussie te starten begonnen we uitdagend met een interview van Cedric Muchall van Keytoe, die zelfsturing in zijn bedrijf ver heeft doorgetrokken. Vervolgens bespraken we hoe dat vertaald kan worden naar de productiebedrijven waarin geld verdiend wordt door productiemiddelen optimaal samen te laten werken. Onderlinge afspraken zijn daarbij leidend en kaders zijn nodig om onderling vertrouwen te creëren. In hoeverre kun je mensen daarin mee laten denken en betrokken houden.

Soms is één middagje gewoon te kort en dit onderwerp raakt zoveel dat we niet uitgepraat raakten 😉. Ook interesse in de kenniskring? bit.ly/3eDvyXt
#Organisatievandetoekomst #leiderschap #organisatieinrichting

Meer informatie?

Print Friendly, PDF & Email