Mediaberichten oktober 2021

Bericht 1 oktober 2021

Wat voegt psychologische veiligheid toe? In deze video delen leidinggevenden wat het creëren van psychologische veiligheid – een werkklimaat waarin mensen zich op hun gemak voelen als ze zich uiten en zichzelf kunnen zijn – in hun organisatie oplevert. Daarbij vertellen ze ook hoe zij daaraan werken.

Geïnspireerd geraakt door deze video? Kijk dan ook de video waar waarin collega ondernemers vertellen over hun stijl van leidinggeven: https://lnkd.in/gkrB_bYw

#video #leiderschapendewendbareorganisatie #inspiratie

Bericht 8 oktober 2021

Wat medewerkers vinden en bazen denken… anno 2021 in jouw bedrijf. Ons oog viel op een onderzoek “uit de oude doos” van ruim 15 jaar geleden. Hierin werden medewerkers geënquêteerd over wat zij belangrijk vonden in hun werk. Natuurlijk dachten de leidinggevenden hun medewerkers goed te kennen en dus hun antwoorden goed te kunnen inschatten. Maar helaas, zij zaten er naast!

Zouden we nu, 15 jaar later, de “kloof op werkvloer” hebben gedicht? En hoe zit dat in jouw bedrijf? Daar kom je maar op één manier achter: vraag het je medewerkers.

Via de onderstaande link zie je de tabel van het oorspronkelijke onderzoek. Best leuk om te lezen. Maar echt interessant word het pas als je weet hoe het nu in jullie bedrijf zit. Gebruik de vragenlijst die we tevens hebben toegevoegd en vraag het je medewerkers zelf: https://bit.ly/3FqKq9F

Voorvertoning van afbeelding

 

Bericht 12 oktober 2021

Verbinding versterken. Dat was het doel van de “SpartnerSdagen” (beleidsdagen). Afgelopen week zijn we met ons team 2 dagen in Zeeland geweest. Het was inmiddels anderhalf jaar geleden dat wij als voltallige groep samen konden zijn. Je begrijpt dat het daarom iets met ons deed nu dat eindelijk weer kon.

In deze periode hebben wij ook een groei in het aantal adviseurs meegemaakt. Het was indrukwekkend om live te ervaren hoe groot die groep is geworden.

Bijzonder was het moment waarop we met z’n allen bij elkaar zaten om samen te vatten wat ons bindt. Woorden als samen, ontwikkeling, gelijkwaardigheid, passie, oprecht en helpen, beschreven voor ons het “SpartnerS-gevoel”. De warmte, het onderlinge vertrouwen en de saamhorigheid binnen de groep was heel voelbaar. Wij genieten nog even na. ?

#team #spartnersdagen #samen

Voorvertoning van afbeelding

Bericht 15 oktober 2021

“Zorgen dat de sfeer goed blijft”. Dat was wat Ralf Bogaerts, Managing Director van Creon, voor ogen had toen hij onze adviseur Karin Mastenbroek benaderde. Vorig jaar heeft hij samen met twee compagnons uit het bedrijf de aandelen van de oprichter overgenomen. De samenwerking in dit nieuwe managementteam verloopt goed en het is het belangrijk dat dit zo blijft.

Investeren in preventie, het blijkt altijd de beste weg te zijn. Binnen samenwerkingen is dat niet anders. Ralf gebruikt er de term “preventieve mediation” voor en vroeg Karin dit te organiseren en begeleiden. Na het voeren van individuele gesprekken met de leden van het MT volgde een dag om met het team de diepte in te gaan. Wegens succes is dat een jaar later herhaald en de intentie is er om dit jaarlijks vast te houden.

De sessies hebben het MT van Creon geholpen om nog effectiever te werken. Maar bovenal blijkt het gewoon prettig te zijn om elkaar beter te begrijpen en helder te zijn in de communicatie. Met de neuzen in dezelfde richting kunnen zij hun ambities binnen Creon waarmaken.

Wij genieten ervan om deze successen te zien en daar onze bijdrage aan te mogen leveren. Laat je inspireren door Creon: https://bit.ly/30w8s31

#preventievemediation #samenwerking #succes

Voorvertoning van afbeelding

Bericht 18 oktober 2021

Laat je inspireren op de 4InnovatorsDays! Leer van de ervaring van leiders op het gebied van innovatie in de maakindustrie. En zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van machinebouw.

Afgelopen jaar opende Q-Fin Quality Finishing Machines in Bergeijk haar deuren. Samen met de partners LVDKUMATECH B.V. en Valk Welding werden hun machines en innovaties getoond. De 4 partners gaan door en hebben besloten deze bijzonder succesvolle eerste editie dit jaar een vervolg te geven.

Op woensdag, donderdag en vrijdag 17, 18 en 19 november 2021 ben je welkom bij Valk Welding in Alblasserdam. Opnieuw kun je de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van machines bekijken. Ditmaal zullen gast-partners MCBElfsquadTogetr®Lemtech Lucht- en Milieutechniek BV en SpartnerS organisatieadvies aanwezig zijn om hun visie te geven op de innovaties die mogelijk zijn in de maakindustrie.

De totale procesketen van bedrijven in de maakindustrie wordt hiermee in kaart gebracht. Samen zijn zij in staat voor ieder knelpunt in de procesketen een oplossing te bieden. Dus laat je helpen in jouw vooruitgang en kom langs.
Voor aanmeldingen: https://bit.ly/3vmd5YN

#4innovatordays #innovatie #maakindustrie

Voorvertoning van afbeelding

Bericht 22 oktober 2021

Leidinggeven is een uitdaging. Het is nou eenmaal geen zuivere wiskunde. Reden voor een aantal leidinggevenden om zich te laten inspireren tijdens onze workshop “leiderschap en de wendbare organisatie”.

Als leidinggevende probeer je jouw medewerkers betrokken te laten zijn bij jouw bedrijf. Betrokkenheid is namelijk een voorwaarde voor wendbare medewerkers. Het mooie is: je hebt daar invloed op. Hoe je dat doet? Daar werd tijdens workshop bij stil gestaan.

Je zult vast al eens ontdekt hebben dat jouw manier van communiceren bij de één goed werkt en bij de ander juist niet. Dat is lastig. Want met de juiste manier van communiceren kun je gedrag en de betrokkenheid van mensen beïnvloeden.

We zijn allemaal anders en daarom is een specifieke benadering van belang. En om die te bepalen zal je een inschatting moeten maken van het type persoon waarmee je communiceert. Maar ook wat voor type persoon je zelf bent en op welke elementen van betrokkenheid jij wilt sturen. Dat klinkt wellicht ingewikkeld, maar is eenvoudiger dan je denkt.

Met wat concrete handvatten bleken de aanwezigen al snel met elkaar tot ideeën te komen hoe ze als leidinggevenden lastige situaties konden aanpakken. Wordt leidinggeven toch ineens een iets kleinere uitdaging. ?

#leidinggeven #betrokkenheid #workshop

Voorvertoning van afbeelding

Bericht 28 oktober 2021

Zoals gewoonlijk hebben we weer plaatsje gereserveerd op de Precisiebeurs. En we hebben er heel veel zin in ?. Wij zouden het leuk vinden je daar te ontmoeten. Onze stand kun je vinden op het Metaalhuisplein (hal 1, stand 388). Meld je hier aan voor een gratis toegangsbewijs: : Precisiebeurs 2021 (https://bit.ly/3EobNjb)

Het Metaalhuisplein is een gezellige en inspirerende ontmoetingsplaats op de Precisiebeurs. Het is een gemeenschappelijk initiatief van: TB Precision PartsVia Engineering Deurne BVA. Brans MetaalbewerkingRVS FinishDraline BVVan der Hoorn BuigtechniekAdruu B.V., SpartnerS organisatieadvies en het Metaalhuis.

#precisiebeurs #ontmoeten #welkom

Voorvertoning van afbeelding

Meer informatie?

Print Friendly, PDF & Email