Mediaberichten oktober 2020

Bericht 2 oktober 2020

Wat is het voordeel van een vrouw? Nou, ga daar maar eens voor zitten 😉. Het stellen van de vraag gaf aanleiding tot veel hilariteit, maar waarom is het toch een belangrijke vraag?

Binnen de maakindustrie zien wij vaak teams die volledig uit mannen bestaan. Uit onderzoek van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) blijkt echter dat vrouwen teams productiever en intelligenter maken.

Volgens hun onderzoek dragen vrouwen bij aan de emotionele intelligentie van het complete team. Zij beheersen de vaardigheid om lichaamstaal goed te kunnen lezen beter. Daardoor pikken ze non-verbale communicatie sneller op en spelen daarop in. Dat verhoogt de collectieve intelligentie. Er is een duidelijk verband aantoonbaar tussen het aantal vrouwen in een team, de gemiddelde sociale gevoeligheid van de teamleden en een eerlijke verdeling van het spreekrecht.

Ook de advieswereld binnen de maakindustrie wordt door mannen gedomineerd. Jammer, want vrouwen leveren juist een waardevolle bijdrage. Wij zijn dan ook zeer blij met de 2 vrouwelijke adviseurs in ons team: Bianca van der Zwaan en Karin Mastenbroek. Dus mocht je binnenkort een team samen gaan stellen of een adviseur naar je vraagstuk willen laten kijken, vergeet dan niet de voordelen van een vrouw.
#teams #maakindustrie #vrouw

Bericht 7 oktober 2020

Herrie in de tent! Wat nu?! Afgelopen week liepen we binnen ons team tegen een kwestie aan waar de meningen nogal over uiteenliepen. De eigen-wijsheid van onze assertieve adviseurs vinden we heel waardevol, het verbreedt ons perspectief. Echter, ditmaal zorgde het voor enige verdeeldheid binnen ons team en dat zou de samenwerking natuurlijk in de weg kunnen staan.

Dat konden we uiteraard niet laten gebeuren, alleen al omdat een prettige samenwerking zoveel meer energie geeft. En dus lasten we direct een online meeting in met als eerste agendapunt: uitlaatklep. Het complete team was aanwezig en één voor één kwamen onze collega’s aan het woord om te vertellen hoe zij de afgelopen week hadden ervaren. De nadruk lag op gehoord worden en naar elkaar luisteren. Al snel bleek het een storm in een glas water. En nadat iedereen zijn mening had gegeven was er weer ruimte om samen over de inhoud van de kwestie te praten. En ditmaal ging de aandacht naar de gemene deler hierin en dat bracht ons wél verder.

Een paar dagen verder kijken we erop terug met een glimlach, de “herrie” viel eigenlijk wel mee. Het oude spreekwoord “Zonder wrijving, geen glans” hebben we opnieuw beleefd. Wij zijn natuurlijk ook net mensen. 😉

Bericht 9 oktober 2020

Heb jij ze op een rijtje? De belangrijkste redenen waardoor jouw verbetertraject kan mislukken? Klinkt wellicht negatief, maar waarom zou jij geen gebruik maken van de valkuilen waar anderen ingetrapt zijn?

In dit artikel van Managementteam gaan ze kort en krachtig in op 7 thema’s bij succesvol veranderen: voorbeeldgedrag, omgaan met weerstand, ruimte voor twijfels, jouw leiderschap, macht, culturele verschillen en verkeerde beslissingen. Lees verder op: https://bit.ly/3djO8UY
#veranderen #valkuil #tips

Bericht 12 oktober 2020

‘Geen cent teveel’ of investeren in je personeel? Ogenschijnlijk lijkt dit een tegenstelling. Zeker nu. De toekomst voorspellen is voor veel bedrijven lastiger dan ooit en dus ontstaat de neiging om voorlopig pas op de plaats te maken wat betreft uitgaven. Gelukkig hebben een aantal sectoren in de maakindustrie een strategische horizon waar je als bedrijf nu van kan ‘profiteren’. Dit helpt om die tegenstelling toch te kunnen overbruggen.

Een mooi voorbeeld daarvan is het OOM opleidings- en ontwikkelingsfonds metaalbewerking, het scholingsfonds van en voor leden van de Koninklijke Metaalunie. Als je als bedrijf middels scholing investeert in je medewerkers, ‘lappen’ zij 50% bij! Voor online trainingen zelfs 75% (ja, natuurlijk met een maximum 😊).

Geloof jij in de werking van trainingen on the job, dan ben je bij SpartnerS aan het goede adres. Onze trainingen komen in aanmerking voor de OOM subsidieregeling. Interesse? Vraag je SpartnerS-huisadviseur of stuur een kattenbelletje naar info@spartners.nl. Een overzicht van onze trainingen vind je hier: https://bit.ly/33Nlats

#scholingsfonds #subsidie #training

Bericht 23 oktober 2020

Tijd winnen? Het blijft wonderlijk, je wordt wakker en je hebt een uur ‘gewonnen’. En op een of andere manier voel je dat de hele zondag door. Jammer, het is maar één keer per jaar en die ene andere keer lever je dat uur weer in. Dat laatste is echter een keuze. Je kunt als maakbedrijf namelijk elke dag voordeel halen uit het principe “denken in tijd”, door goeroes Quick Response Manufacturing genoemd.

Je hebt er vast wel eens over gehoord, maar zou het ook bij mijn bedrijf passen? Je kunt natuurlijk een goeroe-boekje gaan lezen, of een goeroe bellen … maar wat beter werkt: het zelf ervaren in je eigen bedrijf met je eigen collega’s. Hoe? Lees verder op: https://bit.ly/3jlATEv
#tijd #winnen #qrm #wintertijd

Bericht 27 oktober 2020

Doe jij mee? Rug recht, kin omhoog en samen de schouders eronder!
Je kunt nog geen nieuwsbericht bekijken of een krant lezen en je wordt overspoeld met negatieve verhalen. Natuurlijk zien wij ook trieste gevallen, maar het helpt niet om je te verliezen in de negatieve teneur. Met elkaar kunnen we immers bijna elke uitdaging aan, door ons continue aan te passen en inventief te zijn!Van team SpartnerS mag jij verwachten dat we hierin voorop gaan. Hoe?
1. Bij onze klanten met positief voorbeeld gedrag en de houding “wat kan er wel!”
2. Intern peppen we elkaar doorlopend op.
3. Op social media kiezen we voor positieve berichtgeving.Spreek ons de komende tijd er gerust stevig op aan!

#rugrecht #kinomhoog #samendeschouderseronder

Meer informatie?

Print Friendly, PDF & Email