Mediaberichten november 2021

Bericht 5 november 2021

Met Technohub Ketenintegratie zorgen wij voor een doorbraak in de Nederlandse Maakindustrie. Wij leren bedrijven succesvol samen te werken in de keten en vergroten daarmee de innovatiekracht, wendbaarheid en rendement van alle spelers in de keten.

Technohub Ketenintegratie biedt unieke expertise:
• Introductietraining Ketenintegratie voor directie en kader -> doorzie de essenties in 3 dagdelen
• Training Ketenintegratie op de werkvloer -> neem uw medewerkers mee voor blijvend succes
• Bedrijfsinterne training en begeleiding van u en uw klant en/of leverancier in de keten -> wij helpen echt!

Tip: volg onze bedrijfspagina op LinkedIn voor nieuws: https://bit.ly/3GTSY9z

Het Technohub Ketenintegratie is een initiatief van Driessen BVSpartnerS organisatieadviesA+O MetalektroSumma TechniekGilde OpleidingenVekoma RidesRoyal SMIT Transformers B.V. en Axxicon.

#ketenintegratie #technohub

Voorvertoning van afbeelding

Bericht 9 november 2021

Eigenlijk is het een luxeprobleem: je wekelijkse intake is hoger dan de uitgeleverde omzet. Je komt capaciteit te kort. Inmiddels haalt jouw bedrijf alles uit de kast: overwerk, uitbesteden, inhuur flexmedewerkers en najagen van sollicitanten op de arbeidsmarkt. De gevolgen zijn vast zichtbaar: veel dagelijkse stress, de productkwaliteit loopt wat terug en straks valt het rendement een tikje tegen.

Er zijn enkele alternatieven. Vandaag deel I: de echte productiviteit.

Terwijl jouw medewerkers gewoon aan het werk zijn, kunnen wij de productiviteit voor je meten:
a. Waar zitten de echte verspillingen in jullie primair proces en waardoor worden die veroorzaakt?
b. Welke maatregelen zijn nodig en hoe verdienen we die terug? Welke zijn snel uitvoerbaar en welke vergen een langere adem?

De meetresultaten worden verwerkt in een beknopt rapport met daarin tevens concreet toepasbare maatregelen om de productiviteit en capaciteit van je bedrijf te verhogen. Hoe werkt het? Ga naar: https://bit.ly/3wuMfy2. Hier vindt je ook praktijkvoorbeelden van andere bedrijven in de Maakindustrie.

Interesse, meer weten of een prijsopgave? Stuur een mail naar info@spartners.nl

#productiviteit #multimomentopname #capaciteit

Voorvertoning van afbeelding

Bericht 16 november 2021

“Weet jij al wie jou op gaat volgen?” Wij stellen deze vraag te weinig en te laat aan de eigenaren van bedrijven waar wij dagelijks over de vloer komen. Dat was een van de lessen die wij hebben geleerd toen wij het thema “bedrijfsopvolging” de afgelopen weken met onze collega’s hebben uitgediept.

Wij komen dit vraagstuk veelvuldig tegen bij onze klanten. Ook zien wij dat eigenaren zich bewust zijn van het belang, maar er geen prioriteit aan geven. Het blijkt dat 75% van de bedrijven geen opvolgingsplan heeft. Relevant omdat meer dan 40 % van de ondernemers eerder moet stoppen dan gedacht! Je kunt dus wel stellen dat het een sluimerend vraagstuk is dat pas op de agenda komt zodra het dringend wordt. Dat is jammer, want tijdig starten met een goed opvolgingsplan draagt bij aan een succesvolle overgang. Iedere bedrijfseigenaar wenst immers dat het zijn bedrijf ook in de toekomst goed gaat.

We hebben de voorwaarden voor goede opvolgingsplanning nog eens op een rijtje gezet en gesproken over de emoties die er voor de vertrekkend eigenaar bij kunnen komen kijken. Wij willen bedrijven helpen door eigenaren bewust te maken van het belang van een tijdige planning. Rest ons daarom de vraag te stellen: “weet jij al wie jou op gaat volgen?”

#bedrijfsopvolging #werkoverleg #teamspartners

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Bericht 19 november 2021

Stilstand is achteruitgang. Best gek eigenlijk, want in feite ga jij niet achteruit. Toch zal je zien dat je bij stilstand al snel achter blijft en dat komt omdat onze omgeving wel altijd blijft bewegen.

In het bedrijfsleven is dat niet anders. De veranderingen die bedrijven doormaken vragen een groot aanpassingsvermogen van de medewerkers die in deze bedrijven werken.

Wij wilden wel eens weten wat leidinggevenden doen om ervoor te zorgen dat deze veranderingen soepel verlopen. En tja, dan is de vraag aan de leidinggevenden zelf stellen toch de eenvoudigste manier. En dus interviewden we diverse leidinggevenden specifiek uit de wereld waarin wij ons het meeste begeven: de maakindustrie.

Het leverde interessante informatie op die wij weer kunnen gebruiken om de bedrijven te helpen waar wij dagelijks mee in contact zijn. Ook zo stimuleren wij het leren van elkaar.

Om ook andere geïnteresseerden te kans te geven van deze mensen uit de praktijk te leren hebben wij een aantal van de concrete ervaringen en praktische tips op een rijtje gezet: https://bit.ly/3qSUgfv

#leidinggevenendewendbareorganisatie #veranderingen #medewerkers

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Bericht 25 november 2021

Samenwerken in de keten. Tja, wat levert mij dat nou op? Deze week kregen de deelnemers aan ons “ketenintegratiespel” daar een antwoord op. En niet doordat wij ze het antwoord voorkauwden, maar doordat ze het zelf ondervonden.

In het simulatiespel werd een bedrijfssituatie met een uitbestedingsproces nagebootst. Elke deelnemer kreeg een functie en daarna was het werken geblazen. Na metingen van de output werd gekeken waar verbeteringen mogelijk waren. Zo kregen we antwoord op de vraag: “Aan welke knoppen moet je wel of juist niet draaien om succesvoller samen te werken in de keten?” Gaandeweg werd de output beter en zichtbaar wat de samenwerking opleverde.

Tussen de spelrondes kwam verdieping door te brainstormen en te discussiëren over de vertaalslag naar de eigen bedrijfssituatie. We sloten de workshop een uurtje te laat af ?, maar we kregen zeer positieve feedback over de kwaliteit van workshop.

Om met de inzichten van het simulatiespel de volgende stap te zetten kun je gebruik maken van de unieke expertise van Technohub Ketenintegratie. Zij leren je middels trainingen en bedrijfsinterne begeleiding hoe je in de maakindustrie succesvoller samen kunt werken in de keten. Volg het nieuws op de bedrijfspagina: bit.ly/3GTSY9z

#ketenintegratie #samenwerkenindeketen #technohub

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Bericht 29 november 2021

Hoe voer je snel verbeteringen door als je de expertise hiervoor niet in huis hebt? Radium Foam, fabrikant van natuurrubber matrassen in Maastricht, stond voor dit vraagstuk. De vraag in de markt was groter dan de productie aankon, dus er moest snel iets gebeuren. De productiviteit optimaliseren door de processen beter te controleren zou meer matrassen op kunnen leveren.

David Ramaekers, procesengineer bij Radium Foam, werd gevraagd de mogelijkheden hiervoor te onderzoeken met inzet van de Six Sigma methode. Kennis vergaarde David door een Green Belt opleiding te gaan volgen, maar de nodige ervaring opdoen zou tijd gaan kosten, kostbare tijd. De ervaring van Roland Daems, adviseur bij SpartnerS, kon David daarom goed gebruiken.

Samen kozen ze voor een projectmatige aanpak met gebruik van het “DMAIC-model”. Ook werd er voldoende statistiek opgebouwd om gefundeerde oplossingsrichtingen te kunnen kiezen.
Het leverde een prachtig resultaat op. Behalve dat David veel geleerd heeft, leverde de verbeteringen ook een reductie op van 40% van het aantal “buiten planning” matrassen! Matrassen waarmee de markt weer voorzien kan worden.

Lees wat het DMAIC-model is en hoe Radium Foam tot dit succes kon komen: https://bit.ly/318sd0Q

#sixsigma #indepraktijk #maakindustrie

Meer informatie?