Mediaberichten juni 2020

Bericht 2 juni 2020

Wat kan Techniekcoalitie Limburg jou opleveren?
Peter Deckers en zijn compagnon Frank Heijckers van Maintenanz gingen aan de slag met de ontwikkeling van een applicatie voor de installatiebranche: een tool voor het monitoren van cv-ketels, hiermee inspelend op de Gasketelwet die 1 juli ingaat. De Techniekcoalitie Limburg helpt om die applicatie toegankelijk te maken voor de hele branche door hen een gratis adviestraject van 40 uur aan te bieden, uitgevoerd door SpartnerS. “De samenwerking is tot nu toe erg goed, we hebben een duidelijke klik met de adviseurs Pim Van Dorp en Paul van Enckevort“. Fijn zo’n compliment, maar lees vooral verder over toekomstbestendig innoveren in de praktijk en of jij ook gebruik kunt maken van het kosteloos advies: https://bit.ly/2TZmVhB
#innovatie #rookgas #installatie

Bericht 12 juni 2020

Wanneer komt de grote doorbraak van ketenintegratie in de Maakindustrie?

Dat weten wij ook niet. Wat weten wij wel:
1. het verbeteren van de concurrentiepositie van machinebouwer en toeleverancier is een gedeeld belang,
2. structurele besparingen van 5 tot 50% zijn mogelijk en gaan hand in hand met kortere doorlooptijden,
3. dit doe je door in de keten gezamenlijk te werken op het gebied van techniek (ontwerp, maakbaarheid), logistiek en ICT,
4. en het vereist het aangaan van lange termijn relaties waarbij onderling vertrouwen het toverwoord is.

Hoewel er al lang ‘best practices ketenintegratie’ bestaan, is de drempel nog steeds groot. Wij verlagen die drempel met behulp van het simulatiespel Ketenoptimalisatie. Met dit spel ervaart je in korte tijd de effecten van ketenintegratie.

Vandaag was de dag dat we met het complete SpartnerS team on- en offline de digitale versie van het Ketenoptimalisatie spel konden testen en verbeteren. Hiermee hopen wij vanuit ons een bijdrage te kunnen leveren aan de doorbraak van ketenintegratie in de Maakindustrie.

#ketenintegratie #ketenoptimalisatie #vertrouwen

Bericht 19 juni 2020

Welk jungledier heb jij in je team?

De afgelopen periode is duidelijk zichtbaar geworden hoe verschillend mensen reageren in crisissituaties. Zelden maken we een crisis mee die voor iedereen in zo’n korte tijd zoveel veranderingen met zich meebrengt. En zelden krijg je dus ook de kans om de verscheidenheid aan reacties op veranderingen in crisissituaties zo goed te kunnen analyseren.

Maar wat kun je nu met deze kennis en het artikel ‘Welk jungledier heb jij in je team?’
Dit artikel kan je helpen om de verschillende reacties beter te herkennen en te weten hoe jij daar het beste op kunt reageren. Mocht er zich in de toekomst een nieuwe crisissituatie voordoen, dan ben jij degene die direct je teamlid op de juiste manier kan benaderen en weet te motiveren.

Dus herken jij de jaguar, toekan, grijze muis of wurgslang in jouw team?
https://bit.ly/2V0RGmS
#crisis #team #motivatie

Bericht 26 juni 2020

Automatisering gebeurt niet automatisch!

Steeds meer bedrijven gebruiken robots om dure arbeidskrachten te ontlasten. Wat betekent dat voor de toekomst? Dat was het onderwerp van de bijeenkomst van de kenniskring Jonge ondernemers en de reden dat we te gast waren bij Willem Kuunders van Kuunders Technoworks (https://bit.ly/2ZbQDBR), zelf ook een jonge ondernemer.

Willem is een mooi voorbeeld voor die jonge gasten: “We hebben verschillende plaatbewerkingsbedrijven gevraagd wat hun grootste probleem is en op basis daarvan een oplossing gebouwd.”

Kuunders Technoworks heeft een aantal oplossingen gecreëerd om de efficiëncy te verhogen. Eén daarvan is een AGV (Automatically Guide Vehicle), die onvermoeid de logistieke taken op zich kan nemen. Hij luistert naar de naam Tractor Tom.

Waarom heeft een machine een naam? Wat doet verregaande automatisering met jouw mensen? Marijke Bergman en Randy Kerstjens van Fontys Hogescholen lieten de groep bedenken wat er nodig is om mensen en machines goed te laten samenwerken. Acceptatie van een robot of cobot als collega gebeurt niet vanzelf: automatisering gebeurt niet automatisch!

Ook interesse in de kenniskring? https://bit.ly/3eDvyXt

#automatisering #robot #samenwerking

Bericht 30 juni 2020

Adviseur in spijkerbroek?
Ooit werden wij bij een klant omschreven als “SpartnerS? Dat zijn toch die adviseurs in spijkerbroek die echt helpen?”. Wat een heerlijk compliment!
Maar waarom kiezen wij toch steevast voor die spijkerbroek? Waarom past dit beter bij ons en waarom ondersteunt dit onze werkwijze? Onze collega Pieter-Jan (PJ) Koolmees ✅ legt het in zijn blog:

Meer informatie?

Print Friendly, PDF & Email