Mediaberichten februari 2022

Bericht 4 februari 2022

Hoe kun jij Millenials aan jouw bedrijf binden? Deze generatie Y (geboren tussen 1985 en 2000) is inmiddels aan het werk. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijk geworden om ze te boeien en te binden aan je bedrijf. Maar waar moet je op letten?

Millenials hechten veel waarde aan zelfontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. En gelijk hebben ze, want in de huidige tijd met verregaande digitalisering is het maar de vraag of hun functie over een tijd nog wel bestaat.

Verder vinden ze bezig zijn met dingen die ze écht leuk vinden belangrijker dan het salaris. Ze hechten veel waarde aan autonomie en vrijheid, willen zelf keuzes maken en beslissingen kunnen nemen. Privé en werk zijn met elkaar verweven. Ze verwachten dan ook flexibiliteit over werktijden en thuiswerken.

Ook prefereert deze generatie een leider die zich als een coach gedraagt. Iemand die ze begeleidt in plaats van iemand die precies vertelt wat ze moeten doen. Vergeet daarbij als “coach” niet aandacht te besteden aan hun persoonlijke leven. Ze gaan uit van gelijkwaardigheid, ongeacht opleiding en ervaring.

Millenials willen ertoe doen, dat er naar ze geluisterd wordt en dat er iets met hun adviezen gedaan wordt. Succes met het binden van deze mooie generatie.

#millenials #arbeidsmarkt #generatiey

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Bericht 11 februari 2022

Groeien door keuzes te maken. Jos Smeets, algemeen directeur en eigenaar van SMA Machine Constructions in Mierlo, liet ons naar zijn bedrijfsvoering kijken. “Iemand die met een frisse blik naar de organisatie kijkt ziet verbetermogelijkheden eerder. Dat levert altijd wat op”, aldus Jos.

Tijdens de waardestroomanalyse, waarmee het traject werd afgetrapt, kwam naar voren dat de huidige missie en visie onvoldoende helder waren. Reden om als eerste de strategie te evalueren. Op basis daarvan werden belangrijke beslissingen genomen: een breder productenpakket aanbieden en de focus leggen op producten die het beste bedrijfsresultaat opleveren. De vereiste interne en externe acties hiervoor werden vervolgens projectmatig doorgevoerd.

Jos: “We zijn veel bezig geweest om na te denken: hoe gaan we nu verder? Welke kant willen we op? Als SpartnerS er niet was geweest hadden we het niet zo intensief besproken en waren we op dezelfde voet door blijven gaan.”

Met deze basis kon SMA verder groeien. Jos: “Het is inmiddels een ingeslepen continu proces in de organisatie geworden om de strategie en bijbehorende doelstellingen tegen het licht te houden. Je bent nooit klaar hiermee en dat houdt ons ook scherp.”

Lees hier verder over dit traject: bit.ly/3kNIbVP

Bericht 16 februari 2022

Succesvolle teams kun je bouwen. Het succes van een team blijkt niet zozeer af te hangen van wie er met elkaar samenwerkt, maar meer van hoe deze mensen met elkaar omgaan. Het goede nieuws is: juist daar heb jij als leider van een team invloed op.

De belangrijkste factor om leden binnen een team tot bloei te laten komen blijkt een gevoel van (psychologische) veiligheid te zijn. Interessant dus om te weten hoe het staat met de psychologische veiligheid binnen jouw team. Durven jouw teamleden zichzelf te zijn en te zeggen wat ze denken?

Als teamleden zich veilig voelen zullen ze ideeën opperen, vragen stellen, initiatieven nemen en elkaar aanspreken. Dé succesfactoren voor een topteam. Maar hoe creëer je een omgeving waarin teamleden zich veilig voelen? En hoe herken je (het ontbreken van) psychologische veiligheid?

Op deze en vele aansluitende vragen krijg je antwoord in onze workshop “bouw een succesvol team”. Je leert wat psychologische veiligheid is, hoe je het herkent en hoe je het op kunt bouwen. Maar vooral ook wat dat vraagt van jou als leider. Met theoretische onderbouwing gaan we praktisch aan de slag, zodat jij na de workshop direct jouw topteam kunt gaan bouwen. Meer info: https://bit.ly/3HSXwgA

#workshop #psychologischeveiligheid #leiderschap

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Bericht 22 februari 2022

Tip: interview eens een collega. Wij hebben ervaren dat het een leuke manier was om een inhoudelijk onderwerp met de groep uit te diepen. En we ontdekten dat, zelfs als je al jaren met een collega samenwerkt, je nieuwe dingen te weten komt.

Afgelopen vrijdagen hebben wij met de groep het onderwerp advies versus interim verder uitgediept. Waar moet je op letten en wat zijn potentiële valkuilen. Mag je op de stoel van de klant gaan zitten (zuivere interim rol) of is dat niet verstandig (zuivere adviseursrol)?

En tijdens deze ochtend maakten we dus gebruik van een tool die eigenlijk iedereen wel kent: het interview. In ons team zijn een aantal collega’s met ervaring als interimmer. Zij werden midden in de kring gezet en kregen vragen vanuit de groep voorgeschoteld. Natuurlijk gebeurde dit onder leiding van een neutrale procesbegeleider (ja, dat is bij onszelf ook nodig ?).

Het was weer eens een andere manier om van elkaar te leren. Een aanpak die, behalve leerzaam, vooral ook erg leuk was. Wellicht een idee dat ook bruikbaar is in jouw organisatie.

#interview #collega #interim #advies

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Bericht 24 februari 2022

QRM Experience: Spelen met TIJD. Spelen met TIJD, kan dat wel? Voor zover wij weten hebben we geen invloed op de tijd. Toch zouden veel producenten meer tijd willen hebben. Hoe kun je er voor zorgen dan je in de beschikbare tijd toch jouw doelen bereikt?

QRM (Quick Response Manufacturing) kan de oplossing zijn. Het helpt om sneller, flexibeler, beter en goedkoper te produceren. QRM geeft je een goed inzicht in het samenspel en de gevolgen van bezettingsgraad, omsteltijden, seriegroottes, variabiliteit en doorlooptijden.

Tevens helpt QRM je om het volgende te bereiken;
– een verkorting van doorlooptijden
– een groter aanpassingsvermogen/veerkracht/maximale flexibiliteit
– een betere bezettingsgraad van machines
– een strategische tijdreductie en positieversterking.

Bij het Mikrocentrum kun je, onder leiding van SpartnerS, ontdekken hoe jij QRM optimaal kunt inzetten. Ervaar het zelf in dit simulatiespel op 15 maart 2022. Na afloop heb je een goed beeld van QRM en slimme handvatten ontvangen om direct aan de slag te gaan. Tijd om te spelen dus ? .

Om je aan te melden, klik hier: https://bit.ly/3JSepZm

#QRM #simulatiespel #mikrocentrum

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Meer informatie?

Print Friendly, PDF & Email