Mediaberichten augustus 2020

Dit bericht werd door Clement Group geplaatst:

Bericht augustus 2020

Clement Group is continue bezig met het verbeteren van de leverperformance en verkorten van de doorlooptijd. Afgelopen maanden behalen we een leverperformance van 95%!

Om nóg verder te kunnen optimaliseren hebben onze collega’s Roy Moonen en Luc Smolenaars de cursus ??????? ?? ??? via SpartnerS organisatieadvies gevolgd en deze onlangs met succes afgerond.

Bericht 7 augustus 2020

Gaat voortgang bij jullie soms ook zo traag?
Je loopt in je bedrijf rond en constateert allerlei zaken die eigenlijk nog wel verbeterd kunnen worden. Je slaat ze allemaal op in je hoofd want ooit, ooit, zul je ze allemaal gaan aanpakken. Mooi toch, dat je al die verbeterpunten ook echt ziet en ze ook niet zomaar te laten schieten. Dat je ze echt wilt aanpakken. Die mentaliteit helpt je al een heel eind op weg.Maar al deze verbeterpunten maar blijven onthouden kost veel energie. Je praat er regelmatig over met collega’s, probeert zo nu en dan toch een puntje op te pakken, maar echte voortgang gaat toch erg traag. Als je dit herkent kan CirkelScrum je helpen.De methode Cirkelscrum geeft overzicht, verhoogt betrokkenheid, geeft ritme aan het verbeterproces, viert successen en stimuleert initiatief. De verbeterpunten gaan uit je hoofd en worden omgezet in actie. En dan zal het verbeterproces wel echt op gang komen.Wil je een kennismaken met deze methode? Onze onlinetraining Verbeteren met CirkelScrum geeft je die kans: https://bit.ly/31zuxL4#verbeterproces #scrum #onlinetraining

Bericht 14 augustus 2020

Welke dingen staan op jouw NOT to do list?

Om de dingen te kunnen doen die je WILT doen, moet je vooral weten wat je in ieder geval NIET gaat doen. Krijg jij energie van: a) creativiteit, b) orde scheppen of c) gesprekken met mensen? Welke activiteit het ook is die jou energie geeft, zorg ervoor dat er tijd voor is.

Een hulpmiddel daarbij is dat je al je activiteiten op de meerwaarde beoordeeld. En die meerwaarde kan op diverse fronten zitten. Heeft dit meerwaarde in de uitoefening van mijn functie? Heeft dit meerwaarde voor mijn bedrijf? En vergeet zeker niet te beoordelen of het meerwaarde heeft voor jezelf? Ofwel, past dit bij mij, word ik hier vrolijk van, heb ik meer energie nadat ik dit gedaan heb?

Als je ontdekt dat je op één van deze vragen nee hebt geantwoord, dan kun je beslissen het niet te doen of het over te dragen aan iemand bij wie dit wel past. Zorg er in ieder geval voor dat jij jouw NOT to do list scherp op het vizier hebt zodat jij je niet zomaar laat afleiden en alle tijd hebt voor datgene waar jij blij van word.

In het volgende artikel uit de MT vertelt een ondernemer hierover: https://bit.ly/3fWIbNl

#prioriteit #nottodolist #meerwaarde

Bericht 24 augustus 2020

QRM Experience: Spelen met TIJD. Spelen met TIJD? Kan dat? Voor zover wij weten hebben we geen invloed op de snelheid van de tijd. Toch hebben veel producenten de wens meer tijd te hebben. Hoe kun je dan de tijd bespelen, zodat je in dezelfde tijd toch jouw doelen bereikt?

De methode QRM (Quick Response Manufacturing) zou de oplossing kunnen zijn. Het helpt om sneller, flexibeler, beter en goedkoper te produceren. QRM geeft je een goed inzicht in het samenspel van bezettingsgraad, omsteltijden, seriegroottes, variabiliteit en doorlooptijden van uw machines en productielijn.

Tevens helpt QRM je om het volgende te bereiken:
– een verkorting van doorlooptijden;
– een groter aanpassingsvermogen/veerkracht/maximale flexibiliteit;
– een betere bezettingsgraad van machines;
– een strategische tijdreductie en positieversterking.

Bij het Mikrocentrum kun je, onder leiding van SpartnerS, ontdekken hoe jij QRM optimaal kunt inzetten. Ervaar het zelf in dit simulatiespel op 15 september 2020. Na afloop heb je een goed beeld van QRM en slimme handvatten ontvangen om direct aan de slag te gaan. Tijd om te spelen dus ? .

Om je aan te melden, klik hier: https://bit.ly/31pt76J

#QRM #simulatiespel #mikrocentrum

Meer informatie?

Print Friendly, PDF & Email