Bericht 6 juli 2023
Wist je dat motivatie van werknemers een cruciale factor is voor het succes van een organisatie? Wij geloven sterk in het belang van het begrijpen en stimuleren van werknemersmotivatie.
Volgens Herzberg’s motivatietheorie zijn er twee soorten factoren die invloed hebben op de motivatie van werknemers: hygiënefactoren en motivatiefactoren. Hygiënefactoren, zoals salaris en werkomstandigheden, kunnen ontevredenheid voorkomen, maar zorgen niet per se voor motivatie. Daarentegen zorgen motivatiefactoren, zoals erkenning, groeimogelijkheden en uitdagend werk, daadwerkelijk voor een verhoogde motivatie en tevredenheid onder werknemers. Maar wist je dat deze elementen ook van invloed zijn op je werkgeversidentiteit?
Door te investeren in een positieve bedrijfscultuur en het bieden van ontwikkelingsmogelijkheden, creëer je niet alleen een motiverende omgeving, maar versterk je ook je imago als aantrekkelijke werkgever. Dit trekt meer talent aan en vergoot de tevredenheid bij werknemers!
Bij SpartnerS helpen we organisaties bij het identificeren van de juiste motivatiefactoren en het creëren van een omgeving die werknemers inspireert en motiveert. Samen bouwen we aan een veerkrachtige en succesvolle organisatie!
En ze noemen het “werk”… 😉 Als je niet beter zou weten denk je dat deze collega’s al aan de vakantie begonnen zijn en eindelijk tijd hebben voor een ouderwets spelletje Ganzenbord. Maar zij zijn toch echt nog aan het werk. Dit is namelijk een inkijkje in de ontwikkeling van ons nieuwste spel.
De spelvorm is een manier die wij veel gebruiken om mensen verbetermethodes als lean, QRM en ketenintegratie te laten ervaren. Het blijkt een efficiënte manier te zijn om mensen in korte tijd iets bij te brengen. En omdat mensen zelf actief meedoen en plezier hebben blijft de essentie van wat ze meegekregen hebben goed hangen.
Zo’n spel is echter niet een-twee-drie ontwikkeld. Alle bedrijfskundige aspecten en mogelijkheden rondom een methode moeten er in voorkomen om de meest reële situatie na te bootsen. Bovendien moet het ook nog in korte tijd op te bouwen zijn, eenvoudig uit te leggen en soepel te spelen zijn.
Gelukkig is spelen wel altijd leuk. En aan de blije gezichten van onze collega’s te zien zal ook dit spel weer veel spelvreugde opleveren. Je zult nog even geduld moeten hebben, maar naar verwachting kunnen we dit nieuwe spel in het najaar introduceren. Deze vakantie zullen jullie het dus nog even moeten doen met het traditionele Ganzenbord.
Nog even een leuk weetje over Ganzenbord: dit spel kent zijn oorsprong in het oude India waar het bekend stond als “Moksha Patamu” of “Parama Padam” en een reis naar verlichting vertegenwoordigde. Misschien iets om even bij stil te staan als je gans toch in de put beland is.
#spelen #maakindustrie # 🙂