Training Ketenintegratie op de werkvloer

Een klassieke valkuil is om de medewerkers niet te betrekken bij wezenlijke veranderingen in de manier van werken. Terwijl zij beschikken over een schat aan (vaak niet gebruikte) kennis en een enorme invloed hebben op het functioneren van de keten. Om medewerkers hun rol succesvol te laten vervullen is een specifieke training ontwikkelt door het Summa College als deelnemer van de Technohub Ketenintegratie.

Doelstelling van de training

  • Inzicht geven in hoe de keten werkt (zowel intern als extern).
  • Bewustzijn creëren over de eigen positie van de medewerker in de keten (zowel intern als in het grote geheel).
  • Aanreiken van de mogelijkheden om vanuit de eigen werkplek een bijdrage te leveren aan een betere samenwerking in de keten, zowel bedrijfsintern tussen de diverse afdelingen maar ook in relatie tot klanten en leveranciers.
  • Inzicht geven in de verborgen kosten/verspillingen en de gevolgen daarvan in de keten.
  • Medewerkers bewust maken van de impact van het eigen handelen in de keten en daarmee de onderlinge verstandhouding verbeteren, zowel intern als met de buitenwereld.

Modules

Dagdeel 1:

De keten, ik zelf en mijn organisatie
Wat bedoelen we nou precies met een keten, wat is jouw rol en hoe past jouw bedrijf daar in?

Dagdeel 2:

De keten in de praktijk “the game is on”
Wat kan er allemaal misgaan in de keten; een spel om het samen te ervaren!

Dagdeel 3:

Samenwerken in de keten – praktische handvaten
Wat kan jij nou doen om de samenwerking te verbeteren; samen komen met oplossingen.

Voor wie?

Summa College heeft in nauwe samenwerking met SpartnerS deze praktische en laagdrempelige training specifiek ontwikkeld voor teamleden op de werkvloer in de maakindustrie. Denk bijvoorbeeld aan medewerkers werkzaam in de productie, het magazijn, de expeditie en uitvoerenden op kantoor.

Praktische info

De training Ketenintegratie op de werkvloer is met een groep van 8 tot 12 deelnemers en bestaat uit 3 dagdelen welke in opeenvolgende weken op een vast dagdeel worden gepland, bij voorkeur in een bedrijfsruimte van uw eigen organisatie.

Meer weten en mogelijke cursusdata?

Neem contact op met:

Pim van Dorp (06 214889132, dorp@spartners.nl) of Erik Ruiten (06 11175966, ruiten@spartners.nl) van SpartnerS organisatieadvies.