Mediaberichten juli 2020

Dit bericht werd door Techniekcoalitie Limburg geplaatst:

Bericht juli 2020

Het verhaal van Chromin Maastricht BV:
Hoe strategische keuzes over de toekomst kan leiden tot meer ontwikkeling van een teamRemi Castermans van Chromin Maastricht BV staat aan de vooravond van een belangrijke keuze voor zijn bedrijf. Zaak is om zijn team daar ook goed op voor te bereiden. Via Techniekcoalitie Limburg kreeg hij 40 uur advies van Pim Van Dorp van SpartnerS organisatieadvies om hem daarbij te helpen.Bekijk hier het artikel:
https://lnkd.in/gsEB8gj

#ontwikkeling #team #adviestraject

Dit bericht werd door Wederopbouwers geplaatst:

Bericht juli 2020

In totaal 15 nieuwe Wederopbouwers! Deze ondernemers hebben hart voor de maatschappij en willen bijdragen, doe jij ook mee? www.wederopbouwers.nl
Net als: The Power Community Plug-in at work 〰️ Johan Huijzer Cees Hendriks C4interim SpartnerS

Bericht 6 juli 2020

QRM training afgerond met een LANGERE doorlooptijd?
Aii, dit is natuurlijk niet de bedoeling. Quick Response Manufacturing gaat immers over het VERKORTEN van de doorlooptijd. Maar niet alles is bestand tegen de gevolgen van een pandemie. Inspelend op het nieuwe normaal is de leergang Quick Response Manufacturing alsnog succesvol afgerond. En we zijn een beetje trots door het rapportcijfer dat we kregen van de deelnemers: een 9,4 !Een greep uit de reacties van de deelnemers:
“Leerzaam, het heeft me andere inzichten gegeven”,
“Niks is wat het lijkt, we hebben geleerd anders te denken dan we gewend waren”,
“Een verrassend effect van kleinere orders”.De QRM training is een samenwerking tussen Mikrocentrum en SpartnerS. De volgende open inschrijving training start op 24-09-2020, voor meer informatie: https://bit.ly/2VKGD1JDeze training bieden wij desgewenst ook bedrijfsintern aan: https://bit.ly/2VNJ6sk
#qrm #doorlooptijd #management

Bericht 10 juli 2020

Doe jij het elk kwartaal?
Kastenvol met literatuur over hoe je met strategie om ‘dient’ te gaan. Vaak veel aandacht voor het maken van het plan en veel minder focus op de uitvoering. Vandaag hebben we met het SpartnerS team dit onderwerp opnieuw uitgediept.Wat zijn nou in de praktijk van de Maakindustrie de basis elementen voor blijvend succes:
1. Persoonlijke doelstellingen van directie, aandeelhouders en MT leden kun je niet los zien van de bedrijfsstrategie. Dit kan gevoelig liggen, maar persoonlijke ‘agenda’s’ over elkaar heen leggen levert veel positieve energie op.
2. Bedrijfsstrategie is ook een (doorlopend) teambuildingsproces. Maak dit bespreekbaar en werk daar concreet aan.
3. Maak een dun plan. Houd het simpel, een goede strategie heeft weinig woorden (of plaatjes) nodig. Dikke plannen eindigen altijd in de la. Én: betrek klanten aan de voorkant bij het strategieproces.
4. Blijf bij de uitvoering: a) het team betrekken, een doorlopende dialoog is het bewijs dat de strategie leeft en b) bouw structuur en ritme in.Ons advies is: doe het elk kwartaal! Ofwel, neem elk kwartaal je bedrijfsstrategie met elkaar door om te zorgen dat er focus blijft op de uitvoering.
#maakindustrie #strategie #diewelwerkt

Bericht 17 juli 2020

Begin de dag met een dansje
Begin de dag met een lach, want wie vrolijk kijkt in de morgen, die lacht de hele dag. Dit liedje lijkt misschien voor kinderen, toch gebruiken wij dit principe dagelijks bij onze klanten. En hoewel er maar weinig daadwerkelijk gedanst wordt, geloven wij toch dat een goed begin van de dag je helpt om prettiger te werken.Maar hoe begin je de dag met een lach? Dat kan met een dagstart. Dit is een dagelijks kort overleg aan het begin van de dag van 10 tot 15 minuten met alle teamleden. Je kunt je successen delen, je knelpunten bespreken en je collega’s informeren waar jij vandaag aan gaat werken. Het bevordert de samenwerking omdat je elkaar kunt helpen met zaken die jij al uitgezocht hebt en je zorgt ervoor dat je collega niet in dezelfde valkuil stapt waar jij gisteren al ingestapt bent. De focus ligt op elke dag een beetje beter: waar loop je tegenaan en hoe kan het anders? En met behulp van je team ben je sneller bij het doel dat je gezamenlijk nastreeft.Begin de dag met een dansje. Misschien krijgen we onze klanten niet zover, maar de dagstart bevalt veel bedrijven toch erg goed. En wie wil er nu niet, na een vrolijke morgen, de hele dag een glimlach!
#dagstart #team #dansje

Bericht 24 juli 2020

Heb jij ook zin om na de vakantie een frisse start te maken?
Eigenlijk zou het beter kunnen, maar nu lukt het even niet. Na mijn vakantie ga ik het anders doen. Herkenbaar? Maar hoe maak je die frisse start succesvol? Vijf praktische tips:1. Gebruik het moment
De start van een nieuwe periode helpt je om te geloven dat je je “oude zelf” achter je kunt laten en je “nieuwe zelf” tot ontwikkeling kunt brengen. Dat maakt je gemotiveerd.
2. Zoek nieuwe hulp voor nieuwe plannen
Leer van anderen. Zoek mensen aan de randen van je netwerk die al ervaring hebben met wat nieuw is voor jou.
3. Bereid je voor op tegenvallers
Bedenk vooraf wat je gaat helpen om door te zetten op de moeilijke momenten die er gaan komen. Sta bijvoorbeeld opnieuw stil bij waarom je dit wilde.
4. Onderzoek je nieuwe routine
Vorm vooraf een beeld hoe het eruit ziet over een jaar en bepaal aan de hand daarvan of je daarvoor je oude routine wilt opgeven.
5. Onthoud: je neemt jezelf mee
Als de echte onvrede in jezelf zit zul je ook daar de verbetering in moeten zoeken. Een wijziging in de omstandigheden zal dan geen verbetering opleveren.Wij wensen jullie een fijne vakantie en een frisse start. Lees verder: https://bit.ly/3hJjcyv
#vakantie #frissestart #succes

Bericht 31 juli 2020

Wat is een perfect team?
In 2012 ging Google onderzoeken wat het ‘perfecte team’ zou zijn. Heel lang dachten ze dat een perfect team er eentje was die de beste mensen combineerde. Echter de beste combinaties waren lastig vast te stellen.Uiteindelijk kwamen ze erachter dat psychologische factoren en prestatienormen het functioneren van een team bepalen. In een perfect team krijgt (1) iedereen de kans om te praten en (2) voelen teamleden empathie ten opzichte van elkaar. Dit zijn elementen van ‘psychologische veiligheid’, een groepscultuur waar iedereen zich kan uiten zonder dat de rest die persoon zal afwijzen of straffen. Er is wederzijds respect en vertrouwen.Echter, alleen psychologische veiligheid is niet voldoende. Ook prestatie verwachtingen spelen een rol. Want zonder verwachtingen zal een team in veilige omstandigheden geen moeite meer doen. Maar bij hoge prestatie verwachtingen in een onveilige werksfeer zal er stress ontstaan.De beste combinatie is, volgens dit onderzoek, een hoge psychologische veiligheid met hoge verwachtingen. Teamleden krijgen de gelegenheid in veiligheid hun werkzaamheden te bespreken, zowel wat goed gaat als wat niet goed gaat, en gezamenlijk wordt gewerkt aan het behalen van een goed resultaat.

#team #veiligheid #resultaat

Meer informatie?