apr 21

Vacature: Backoffice medewerker

Parttime backoffice medewerker

Ze bestaan écht: banen waarin je als backoffice medewerker gelijkwaardig bent aan je collega’s. SpartnerS Organisatieadvies te Nuenen heeft een parttime vacature (20 uur per week) voor een collega in de backoffice, die ons helpt onze groei te faciliteren. Een veelzijdige functie die persoonlijke groeikansen biedt voor een zelfstandig functionerende medewerker.

Waar kom je terecht?

SpartnerS Organisatieadvies is een samenwerkingsverband van zelfstandige organisatieadviseurs. We zijn hard op weg om uit te groeien tot hét adviesbureau in de Maakindustrie. Dit zorgt voor een dynamische werkomgeving waarin je samen werkt met hoogopgeleide, maar ook zeer praktisch ingestelde professionals. Met en van elkaar leren is bij ons vanzelfsprekend, evenals het geven van echte feedback. We hebben een enthousiast team waarin iedereen gelijkwaardig is, we doen het echt samen. De communicatie kenmerkt zich als open, eerlijk en laagdrempelig. Kortom een Brabants gezellige club.

Welke bijdrage kun jij leveren?

Samen met onze managementassistente ondersteun je de vennoten en adviseurs. Met jouw dienstverlenende en richtinggevende instelling geef je invulling aan het volgende, brede takenpakket:

  • Ondersteunen bij gebruik en beheer van onze IT-systemen en applicaties zoals SharePoint, Teams, ons CRM-systeem etc.
  • Het maken van interne analyses met behulp van onze BI-tools
  • Voorbereiden en ondersteunen bij de uitvoering van onze trainingen en relatiedagen
  • Het up-to-date houden van ons vakhandboek waarin onze producten en diensten worden gedocumenteerd
  • Ondersteuning bij werving en het introductieprogramma van nieuwe adviseurs
  • Onderhouden van contacten met leveranciers

Hoe vul jij dit in? 

Als backoffice-medewerker bij SpartnerS neem je zelf initiatief om bovenstaande werkzaamheden uit te voeren en stel je prioriteiten. Ook vind je het leuk om structuur en overzicht aan te brengen. Na de begeleiding in de opstartfase zul je dus zelfstandig aan de slag gaan, maar er zal altijd gelegenheid blijven om vragen te stellen. Je ondersteunt en faciliteert de vennoten en adviseurs maximaal, zodat zij onbekommerd hun werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Op ons kantoor in Nuenen werk je in een klein hecht team, dat verder bestaat uit twee vennoten en de managementassistente. Je zult veelvuldig contact hebben met onze adviseurs, op kantoor maar ook telefonisch of per mail, omdat zij vaak op locatie aan het werk zijn.

Jouw achtergrond om succesvol te kunnen zijn bij SpartnerS

Gestructureerd en consequent werken is je eerste natuur. Je geeft graag richting en denkt mee. Je beschikt over HBO werk- en denkniveau. Idealiter heb je ervaring met vergelijkbare werkzaamheden. We vinden het een pré als je affiniteit hebt met IT en eerder applicatiebeheer als (neven)taak hebt gehad. Je vindt het leuk om collega’s te ondersteunen en voelt mensen en verhoudingen goed aan. Idealiter woon jij op maximaal 15 minuten reistijd van ons kantoor in Nuenen.

Wat biedt SpartnerS?

Als collega in de backoffice krijg je een betekenisvolle en afwisselende functie in een dynamische adviesorganisatie. Er is volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Je ontvangt een marktconforme beloning. Het gaat om een parttime dienstverband. Je werktijden zijn in onderling overleg in een vast schema in te plannen.

Het maandelijks werkoverleg op vrijdag sluiten we traditioneel af met een gezellige borrel bij een horecagelegenheid in Nuenen!

Ben jij onze nieuwe backoffice medewerker?

Stuur je CV met motivatiebrief naar info@spartners.nl. Mis je nog informatie? Stuur ons een e-mail, of neem contact op met Paul Egelmeers via 06 – 5155 1907.

Wij vervullen deze functie met een reguliere arbeidsovereenkomst, dus niet via een ZZP constructie. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.