Transformationeel leiderschap

Organisaties hebben continu met veranderingen te maken. Veranderingen gaan snel en vinden meestal hun oorzaak in innovatie, technologie en economie. Daardoor verandert de inrichting van de organisatie, toepassing van middelen als ICT en telefonie en de organisatiecultuur. Een dergelijke verandering wordt ook wel aangeduid met transformatie. Veranderingen vergen niet alleen veel van organisaties, maar ook van medewerkers. Om een transformatie in goede banen te leiden, is een goede en juiste manier van leidinggeven belangrijk.

Het transformationeel leiderschap richt zich op die andere manier van leidinggeven, die nodig is bij een veranderende organisatie. De aandacht voor het individu en de individuele talenten van medewerkers is van cruciaal belang, zodat organisaties daarvan kunnen profiteren. Elk mens kan leren en wil leren, maar medewerkers moeten hier wel de ruimte en de kans voor krijgen. Door het toepassen van transformationeel leiderschap ontstaat die ruimte ervoor.

Onder de tegels vind je informatie ter inspiratie specifiek voor mensen in de maakindustrie die zich willen verdiepen in transformationeel leiderschap.

“Ik geloof heel erg dat de leidinggevende een soort katalysator is voor het gedrag dat ontstaat. Ik geloof niet in het traditionele beeld van een leidinggevende, iemand die alleen maar instructies geeft over hoe je dingen moet doen. Ik geloof dat een leidinggevende moet zorgen dat die ideeën bij iedereen gaan ontstaan. Je hebt een meer faciliterende rol waarbij je een duidelijke visie hebt waar je naartoe wilt werken. En als het goed is wordt deze ook gevormd door het gene wat er om je heen gebeurt.”
Perry VerberneManaging Director Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek
Print Friendly, PDF & Email