Training Verbeteren met de methode CirkelScrum

In ieder bedrijf zijn verbeterpunten te bedenken. Ze zitten in de hoofden van mensen, worden uitgesproken, of ze zijn zelfs al opgeschreven. Daar wordt dan over gedacht en gesproken, maar er wordt maar traag voortgang geboekt, er is weinig is betrokkenheid en prioriteit en al helemaal geen overzicht. Hoe kun je als bedrijf structureel, doelgericht en voortvarend werken aan nieuwe ontwikkelingen voor je product, dienst of de organisatie zelf?

Scrum is ingeburgerd in de IT-sector, maar wordt inmiddels ook hierbuiten bekend. Ook in de maakindustrie kan deze methodiek betekenis hebben, mits hij maar goed vertaald wordt naar deze omgeving. Deze vertaling is er nu met de methode CirkelScrum, aangeboden door Spartners en Em­prover. CirkelScrum is duidelijk en geeft overzicht, verhoogt de betrokkenheid, geeft ritme aan het verbeterproces, viert successen en stimuleert initiatief. Daardoor komt er vooruitgang in de verbeterprocessen, worden resultaten behaald én voor iedereen inzichtelijk gemaakt.

Je leert

Kennismaken met CirkelScrum kan nu heel eenvoudig: in een periode van 4 maanden gaat een groep medewerkers in uw bedrijf aan de slag met ontwikkelpunten, onder bege­leiding van SpartnerS. Allereerst brengen we in kaart welke ambities van de organisatie opgepakt gaan worden. Er wordt een verbetergroep samengesteld van medewerkers binnen het bedrijf (van minimaal 4 tot maximaal 10 personen). Aan deze groep leggen we de methode kort uit – dat kan kort omdat ze begeleidt aan de slag gaan en ze zich dit in die 4 maanden eigen kunnen maken. We maken expliciet welke resultaten de groep wil behalen en maken afspraken over de korte besprekingen die we in deze vier maanden voeren, waarbij we om de week bij elkaar komen in een scrumsessie. Dit kan grotendeels online, via het platform Emprover.

Bestemd voor

Alle personen die zich willen bekwamen in het op een structurele en doelgerichte manier begeleiden van verbeter- en optimalisatietrajecten.

Inoud training/programma

Stap 1: Uitleg, ambities, samenstellen verbetergroep.

Stap 2: Start verbetergroep. Uitleg, afspraken (overlegritme), beoogde resultaten en eerste acties.

Stap 3: CirkelScrum besprekingen: 5 besprekingen in een ritme van twee weken.

Stap 4: Eindbespreking: evaluatie en afspraken om structureel verbeterproces intern te vervolgen.

Resultaat

Het resultaat van dit traject is dat de eerste verbeteringen zijn doorgevoerd en dat het team zelf gestructureerd, doelmatig en voortvarend verder kan met verbeterprocessen op basis van de CirkelScrum methodiek.

Bijzonderheden

Gedurende de vier maanden looptijd wordt het platform Emprover, ter kennismaking, gratis ter beschikking gesteld.

Duur

De training beslaat 8 sessie van 2 uur in een tijdsbestek van 4 maanden

Plaats en tijdstip

Wij verzorgen deze training online.
Bel 040 – 303 4400, of stuur ons een mail.

Duur

Deze training kost 895 euro per persoon (van 4-10 personen)

In het kort

In de Training Verbeteren met de methode CirkelScrum leer je structureel, doelgericht en voortvarend werken aan nieuwe ontwikkelingen voor je product, dienst of de organisatie zelf.

Dit gebeurd aan de hand van de methode CirkelScrum

Wij verzorgen deze training online.
Datum en tijdstip zijn in overleg te bepalen.

Kosten: € 895,- per persoon (van 4-10 personen)

JA, ik heb interesse

Meer info over de training via:
Paul Egelmeers 
info@spartners.nl
06 – 515 519 07
Print Friendly, PDF & Email